Vabljeni na Blejsko poletje 2023

26.06.2023 | Novice

Blejsko poletje 2023

Letošnje poletje, natančneje od konca junija do konca avgusta, pripravljamo vrsto prireditev na prostem, ki so namenjene tako domačinom kot gostom Bleda. Prireditve, ki bodo brezplačne za vse obiskovalce, so tematsko razporejene glede na zvrst glasbe in prizorišče.

Tako bodo na primer ob četrtkih na spodnji ploščadi Trgovskega centra Bled potekali Slovenski večeri z narodno-zabavnimi ansambli in lokalno folklorno skupino.

Petki bodo romantično obarvani z akustičnimi koncerti na edinstveni lokaciji s pogledom na Blejski otok – Veslaškimi tribunami v Veliki Zaki.

Maraaya© Maraaya

Ob sobotah se bodo na vrhu Straže zvrstili koncerti v sklopu Koncertov nad Bledom, zadnjo soboto v juliju pa bomo prisluhnili popularnim skladbam Skupine Kingston, ki bo nastopila v vasi Ribno.

Družine z otroki ob nedeljah vabimo v Infocenter Triglavska roža Bled, kjer bodo najmlajši obiskovalci lahko uživali v predstavah za otroke in sodelovali na različnih delavnicah.

Princesa Zala in vitez Rok© Princesa Zala in vitez Rok

Jezerska promenada bo ponovno zaživela zadnji vikend v juliju, ko bo v soboto zvečer Blejsko jezero zažarelo v soju lučk v jajčnih lupinah. Tradicionalni dogodek Lučke na jezeru bo kulinarično obarvan, saj bo na isti dan na Jezerski promenadi potekal dogodek Vino ob jezeru

Obenem bomo letošnje poletje na promenadi lahko okušali še pivo in gin. 

Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje kina na prostem. V sodelovanju s Kinom Bežigrad letos ponovno prirejamo Piknik kino, ki se bo odvijal na Veslaških tribunah v Veliki Zaki.

Barbie© Barbie

Vstop na vse dogodke v okviru Blejskega poletja 2023, z izjemo Piknik kina, je prost. V primeru dežja prireditve na prostem odpadejo.

Aktualne informacije o dogodkih bomo sproti objavljali na spletni strani bled.si/prireditve ter na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram).

Vabljeni, da preživite letošnje poletje na Bledu!

Prireditveni plakat: Blejsko poletje - prireditveni plakat.pdf

 

Javni zavod Turizem Bled