Obišči in razišči: Brezplačni vodeni ogledi v okolici Bleda

23.06.2023 | Novice

Med 15. junijem in 15. septembrom 2023 vas sedem dni v tednu vabimo na raziskovanje zanimivosti v okolici Bleda v družbi lokalnega vodnika. Ogledi so brezplačni za vse obiskovalce. 

Od ponedeljka do nedelje lahko v družbi lokalnih vodnikov spoznavate nadvse zanimiva zgodovinska mesta: očarljivo Radovljico, rokodelski Tržič, železarske Jesenice in kovaški trg Kropo. Prisluhnite zgodbam srednjeveških gradov  in raziščite mogočne razvaline Gradu Kamen ter skrivnostnega Hudega gradu (Altgutenberg). Predajte se veličastnim stvaritvam narave v Dovžanovi soteski, ter skrivnostim podzemnega sveta Šentanskega rudnika.

Lokalni vodniki vam bodo približali zanimivosti, ki bi jih sami le stežka odkrili, prav za vas pa bodo na nekaterih izletih omogočena tudi posebna doživetja. V Kropi se boste lahko preskusili v ročnem kovanju žebljev, v Tržiču pa v oblikovanju in peki  kruhove pogače »flike«. K obisku po zaključku vodenih ogledov vabijo številni muzeji in galerije, npr. Čebelarski ter  Lekarniški in alkimistični muzej v Radovljici, Kovaški muzej v Kropi, Tržiški muzej z zanimivimi zbirkami o zgodovini čevljarstva in smučanja ter muzejski kompleks Stara Sava na Jesenicah.

Za več informacij se obrnite na turistično informacijski center v vašem kraju ali na recepcijo vašega nastanitvenega obrata.

Ogled brošure >>

JZ Turizem in kultura Radovljica