Bled ima novo informacijsko trganko Odkrijte Bled

16.06.2023 | Novice

Več kot zemljevid

Najbolj iskano tiskovino, nepogrešljivo pri načrtovanju obiska kraja, zemljevid Bleda, smo v letošnjem letu nadgradili tako, da je na eni strani zemljevid Bleda s seznamom zanimivosti, na drugi strani pa osnovne informacije, ki jih turisti potrebujejo ob raziskovanju destinacije.

Informacijska trganka Odkrijte Bled naslovnica tiskovina 2023
Praktična in trajnostna nota

Pri snovanju smo dali velik poudarek uporabni vrednosti in trajnosti tiskovine, ki je ohranila obliko povečanega A3 lista trganke, ki pa jo lahko uporabnik zloži v priročen pomanjšan A5 format. Pri vsebini smo izbirali informacije, ki bi bile čim bolj brezčasne. Z dodajanjem qr kod pri posameznih sklopih smo želeli vzpostaviti povezavo z ažurnimi digitalnimi informacijami objavljenimi na destinacijski spletni strani. Odločili smo se za tisk na nepremazni oziroma brezlesni papir, ki je bolj trajnostna izbira.

V dveh jezikih, v digitalni in tiskani obliki

Informacijska trganka Odkrijte Bled je dvojezična. In sicer v slovenskem in angleškem jeziku. Do tiskovine lahko dostopate na spletni strani www.bled.si, kjer je na voljo v pdf obliki in v tiskani obliki na Infocentru Triglavska roža (od 23.6.2023 dalje). Turistični ponudniki v občini Bled, ki si želijo za svoje goste zagotoviti večje količine, naj svoje naročilo oddajo prek elektronske pošte na naslov info@visitbled.si.

Zapisala: Maja Pančur, Javni zavod Turizem Bled