Dobrodelna katra se je ustavila tudi na Bledu

15.06.2023 | Novice

Dobrodelna katra se je ustavila tudi na Bledu© Živa Rant

Dobrodelna katra, nekoč last nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, z novim lastnikom, Tomažem Habjanom iz Selc, nadaljuje svojo dobrodelno pot v tretjem krogu. Minulo nedeljo se je ustavila na Bledu. Tako kot s svojim poslanstvom združuje Slovence, je tokrat združila Bled. S skupnimi močmi smo dogodek pripravili Občina Bled, Zavod za kulturo Bled, Turistično društvo Bled, Turizem Bled in Infrastruktura Bled. Ves čas dogodka je potekal bogat kulturni program, ki so ga soustvarili KD IS viteza Gašperja Lambergarja, Godba Gorje, Folklorna skupina KUD Bled, KUD Zasip Canticum Novum, Folklorna skupina KD Rudija Jedretiča Ribno, Magic Erik iz Društva čarobnih umetnikov in Folklorno Društvo Bled. Učenci OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled in podružnične šole Ribno so pri likovnem pouku risali katro in nastala je čudovita razstava skoraj 200 risb, ki je na ogled v Festivalni dvorani Bled.  Pri postavitvi razstave so sodelovali mali nogometaši Nogometnega kluba Bled. Prostovoljci Turističnega društva Bled smo pekli posmodulo, Sava hoteli Bled so prispevali kremne rezine, Euronik Mihael Zrimec s.p. pivo, celoten izkupiček od prodaje smo predali lastniku katre, ki sredstva zbira preko OZ Rdečega križa Škofja Loka. Poskrbljeno je bilo tudi za zabavo otrok, ki so se preizkusili na prometnem poligonu.

Prireditev je odmevala tudi v medijih. Medijska sponzorja sta bila Radio Gorenc in Gorenjski glas, televizija Pop TV pa je posnela prispevek, ki je bil objavljen v večerni informativni oddaji.

Dogodek je svojo prisotnostjo počastil tudi bivši predsednik Borut Pahor, ki je nagovoril prisotne skupaj z blejskim županom Antonom Mežanom in Tomažem Habjanom, sedanjim lastnikom katre.

Seveda je bil namen dogodka zbrati čim več denarja za dečka Urbana s prirojeno gensko motnjo, za katerega avstralski raziskovalci že razvijajo posebno zdravilo, oziroma terapijo ki mu bo pomagala do samostojnega življenja. Mali Urban je prav tako dokazal, da je pravi junak, saj je bil z mamico Špelo prisoten do začetka do konca. Na samem dogodku smo zbrali 2.080,93 Eur, neposredno pa so sredstva donirali še Sava Turizem, Restavracija Špica in Hotel Triglav. Urbanu do cilja manjka še precej, vendar je od nedelje dalje vsaj en mali korak bliže. Prepričani smo, da ga bo dosegel saj, kot je v svojem nagovoru poudaril bivši predsednik Pahor, Slovenci stopimo skupaj, ko je to potrebno, še posebej, če gre za otroke.

V nedeljo je tudi Bled pokazal svoje veliko srce in dokazali smo, da s skupnimi močmi zmoremo vse.

Tekst: Vanja Piber

Foto: Živa Rant