Tudi to poletje po Bledu in na Pokljuko z brezplačnimi avtobusi!

14.06.2023 | Novice

Kako po Bledu in na Pokljuko? Najlažje in najlepše doživetje je, če gremo peš, s kolesom ali z javnim prevozom!

Tudi letos bomo na Bledu poskrbeli za dodatne avtobuse, še več – letos smo dodali še enega, saj želimo predvsem zmanjšati promet ob jezeru.

Julija in avgusta bodo po Bledu in na Pokljuko vozili trije brezplačni avtobusi, s katerimi želimo s cest umakniti čim več avtomobilov, vsem pa zagotoviti možnost brezplačnega prevoza. Vsi trije avtobusi bodo brezplačni za domačine kot tudi za obiskovalce in turiste

Promet bo v letošnjem poletju namreč v vseh krajih skupnosti Julijske Alpe eden največjih izzivov, ki pa ga lahko naslavljamo vsak po svojih možnostih.

Vsi trije avtobusi svoje vožnje začenjajo in končujejo na Selišah, pred infocentrom Triglavska roža. Avtobus na Pokljuko s štirimi odhodi začenja prvo vožnjo ob 7h 20, zadnja vožnja s Pokljuke je ob 20h 30. Ta avtobus financirajo TNP ter občini Bled in Gorje.

Avtobus, ki Bled povezuje z vasmi Zasip, Koritno, Bodešče, Ribno, Selo, Mlino in Bohinjska Bela, najprej odpelje ob 9h, zadnji avtobus se na Seliše vrne ob 21h 17.

BLED_BUS_plakat_2023_web

BLED_BUS_plakat_2023_web2_small_zadnji

Letošnja novost je avtobus okoli jezera, ki vozi vsako uro od 9h do 21h in vozi tudi na grad. Tako avtobus po vaseh kot tudi tega okoli jezera v celoti financira JZ Turizem Bled.

JZ Turizem Bled