Voden ogled Bleda vsak petek med poletno sezono

30.05.2023 | Novice

Voden ogled Bleda© Anja Šmit

Vabljeni na voden ogled Bleda z lokalnim turističnim vodnikom. Enourni sprehod ob jezeru, skozi staro jedro Bleda in po Jezerski promenadi bo potekal vsak petek med 1. junijem 2023 in 30. septembrom 2023. Prvi voden ogled bo na voljo 2. junija 2023. 

Zbor je pred Turistično informativnim centrom Bled (Cesta svobode 10). Potrebna je predhodna najava na do najkasneje 8.00 ure na dan vodenja.

Cena vodenja je 7 EUR, medtem ko je za imetnike kartice Julijske Alpe: Bled udeležba na vodenju brezplačna.  

Sprehodili se bomo ob Blejskem jezeru, vmes občudovali Blejski otok in Blejski grad, skozi Zdraviliški park, posvečen začetku sodobnega turizma na Bledu Arnoldu Rikliju, mimo spomenika največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu, se ustavili na Slovenskem trgu ob župnijski cerkvi Sv. Martina, obiskali staro vaško jedro in se mimo Festivalne dvorane in Vile Zora, kjer domuje blejska občina, vrnili na izhodiščno točko. 

Vodenje bo na željo udeležencev razširjeno na ogled Blejskega gradu, s tem da vstopnino udeleženci plačajo sami; za ostale se v primeru obiska Blejskega gradu vodenje zaključi na Slovenskem trgu.

Voden ogled organizira Javni zavod za Turizem Bled.