Blejski vodni festival

22.05.2023 | Novice

blejski-vodni-festiva-2023

Blejski vodni festival se letos s svojimi dogajanji prvič seli tudi na Jezersko promenado. 8. in 9. junija bo tam potekal festival pitne vode. Vodni koktejli? Zakaj pa ne!

Na festivalu pitne vode bodo obiskovalci lahko degustirali različne vode, spoznali, kako ločiti vode po uporabi in moči, kako izdelati vodne koktejle in kako ustrezno vodo povezati z izbrano hrano. Na dogodku bodo prisotni vodni someljeji iz Slovenije, Južne Koreje in Velike Britanije. Predstavili bodo prvi vodni šampanjec na svetu in zlato vodo, program pa bo z glasbo dodatno popestril DJ.

Na stojnicah bodo članice KUD-a Zasip pripravljale okusne palačinke.

Festival pitne vode bodo zaključili s filmskim večerom na prostem, in sicer v petek, 9. junija, ob 21.00 na Jezerski promenadi. V sodelovanju s Kinom Bled bodo prikazali film ”Ena za reko: Zgodba Save”. Po filmu bo potekal tudi pogovor z ustvarjalci filma.

Vstop na festival je prost.

Festival pitne vode ponuja enkratno priložnost, da se seznanite z novimi svetovnimi vodnimi trendi, znanje pa uporabite bodisi za boljšo kakovost življenja bodisi v svoji gostinski panogi (vodne karte, razširitev nabora najbolj kakovostnih vod, vodni koktejli, ipd.).

Hkrati z dogodki na Jezerski promenadi pa bo potekal tudi mednarodni strokovni del festivala, kjer bodo razpravljali o različnih temah, povezanih z vodo.