Vabljeni k prijavi prispevkov za sodelovanje na konferenci EuroVelo & Cycling Tourism 2023

15.05.2023 | Novice

EUSDR - EU Podonavske strategije je objavil najavo evropske EuroVelo  konference o  kolesarskem turizmu in povabilo k prijavi prispevkov za aktivno sodelovanje na konferenci.

Konferenca EuroVelo & Cycling Tourism 2023© EuroVelo & Cycling Tourism 2023

Konferenca EuroVelo & Cycling Tourism 2023, ki bo potekala od 11. do 13. oktobra v Izmirju v Turčiji, bo v ospredje postavila tematiko "Kolesarjenje: nov pogled na dediščino". Organizator do 7. junija sprejema prispevke za aktivno sodelovanje na konferenci.

Konferenca EuroVelo & Cycling Tourism je osrednji dogodek, ki združuje vse akterje, vključene v kolesarski turizem. Ponuja odlično platformo za debato in izmenjavo o najnovejših dosežkih in predlogih v svetu kolesarskega turizma. Letošnji dogodek bo potekal v slikovitem mestu Izmir v Turčiji, ki se nahaja na sredozemski poti EuroVelo 8, soorganizirata pa jo Evropska kolesarska zveza (ECF) in Turška agencija za promocijo in razvoj turizma (TGA).

S tematiko "Kolesarjenje: nov pogled na dediščino" konferenca udeležence spodbuja k razmisleku o vlogi kolesarjenja pri oblikovanju kulturne in naravne dediščine ter spodbuja razpravo o najboljših praksah in inovativnih pristopih. Izmir je odlično okolje za takšne razprave, saj njegova zgodovina sega 8500 let nazaj, hkrati pa sta Efez in Pergamon del Unescove svetovne dediščine.

Slovenija je vključena v EuroVelo s traso 8, 9 in 13, kjer poteka EuroVelo Sredozemska kolesarska pot, ki bo tudi zajeta v vsebino konference v Izmirju.

Več o dogodku je na voljo na spletni strani dogodka, na strani je možna tudi prijava na konferenco.