Vikend na Bledu v znamenju harmonik

03.05.2023 | Novice

harmonike-ob-blejskem-jezeru -2© Miro Zalokar

Prvi vikend v maju bodo na Bledu zazveneli zvoki harmonike, in sicer v okviru sobotnega tekmovanja v igranju na diatonično harmoniko ter nedeljskega srečanja harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru.

 

Tradicionalno gorenjsko tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko, ki je 30 let potekalo v Besnici, se letos seli na Bled. Tekmovanje Zlata harmonika Bled se vključuje v praznovanje Svetovnega dneva harmonike, ki ga od leta 2009 obeležujemo vsako leto 6. maja. Na ta dan gledalci lahko tekmovanje spremljate v živo v Festivalni dvorani ali preko video povezav ter glasujete za nagrado občinstva.

 

Po nekaj letnem premoru se ponovno veselimo Srečanja harmonikarjev in harmonikaric ob Blejskem jezeru, ki bo potekalo v nedeljo, 7. maja 2023. Vse od 10. ure dalje boste lahko ljubitelji harmonike uživali v nastopih harmonikarskih skupin in skupinskem nastopu več sto udeležencev, si ogledali povorko harmonik ter spoznavali in okušali ponudbo na stojnicah. V popoldanskem času bo na Jezerski promenadi potekal koncert ansambla Gorenjski kvintet.

 

Harmonike ob Blejskem jezeru – program:

10.00: Nastopi harmonikarskih skupin in posameznikov na odru

12.00: Skupinski nastop harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru: Otoček sredi jezera

12.30: Nastopi harmonikarskih skupin in posameznikov na odru

14.00: Povorka harmonik po Jezerski promenadi

14.30: Žrebanje nagrad

15.30: Koncert ansambla Gorenjski kvintet

 

Glavni pokrovitelj dogodka, ki prispeva glavno nagrado je Harmonika Poličar. Poskrbeli pa bomo tudi za številne druge bogate in praktične nagrade. Rok za predhodne prijave, s katerim so udeleženci upravičeni do ugodnosti na dan dogodka je že potekel, prijave pa sprejemamo tudi na dan prireditve na informacijskem pultu v Festivalni dvorani.

 

V primeru dežja prireditev odpade. Vse informacije bomo sproti objavljali na spletni strani dogodka na www.bled.si.

 

Prijazno vabljeni vsi ljubitelji harmonike.

 

Turizem Bled