Pet zvezdični karierni dan na Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled

31.03.2023 | Novice

Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled je tudi letos organizirala petzezdični karierni dan, kjer so se bodoči delodajalci srečali s študenti in študentkami.

Na dogodku so študentje predstavili tudi izsledke projektne naloge Elita, s katero so študentje želeli priti do vzrokov za  to, da je povpraševanje po kadrih za delo v gostinstvu in turizmu večje od ponudbe. Ugotovili so, da ljudi od dela v gostinstvu odvračata predvsem prenizki dohodki in neurejen, tudi 10 in več urni delavnik.

petzvezdicni danmm

Raziskava je tako rokavico vrgla turističnemu gospodarstvu oziroma delodajalcem, ki pa so vsi po vrsti zagotavljali, da so dohodki stimulativni, delovni čas pa urejen.

Študentom se je predstavilo kar 30 delodajalcev iz lokalnega in tudi precej širšega okolja, tudi iz tujine, kar vse govori o tem, da je interes delodajalcev po zaposlitvi diplomantov blejske šole velik.

Dogodka se je udeležila tudi generalna direktorica Direktorata za turizem Dubravka Kalin, ki je med drugim izpostavila nujnost doseganja visoke kakovosti storitev v turizmu in spoštovanja poklica.

Študentje šole v sredo, 5. aprila, v parku šole na Bledu pripravljajo še razstavo, vezano na projekt Vzemi si čas za nas, ki prav tako govori o spoštovanju poklicev v turizmu in gostinstvu. Fotografsko razstavo, podprto z zgodbami prezrtih delavcev, bodo odprli ob 11. uri.