Blejska kartica - parkirna dovolilnica 2023/24

22.03.2023 | Novice

Uporabnike Blejskih kartic oziroma parkirnih dovolilnic obveščamo, da bo tudi v letošnjem letu možno parkirno dovolilnico za novo obdobje podaljšati že od 1. aprila 2023.

Blejsko kartico oziroma parkirno dovolilnico ter dovolilnico za dostop na Blejsko promenado za obdobje od 1. maja 2023 z veljavnostjo do 30. aprila 2024, bo možno pridobiti, podaljšati in plačati izključno preko spletne aplikacije, ki je dostopna na naslovu dovolilnice.e-bled.si. Zaradi povečanega števila vlog se lahko podaljša čas obdelave. V kolikor se pojavijo težave s prijavo v sistem ali bi potrebovali dodatno pomoč vas prosimo, da nas kontaktirate na .si ali telefonsko številko: 04 575 01 31, v času uradnih ur. 

Pomembna novost!

S 1. 5. 2023  v veljavo stopi nov sklep, ki bo uporabnikom prinesel pomembno spremembo. Vse parkirne dovolilnice, ki bodo podaljšane po 1. 5. 2023, bodo veljale 12 mesecev od dneva izdaje oziroma potrditve. 

Obdobje veljavnosti dovolilnice za dostop za Blejsko promenado, ostaja nespremenjen (od 1.maja tekočega leta do 30. aprila naslednjega leta).

Blejska kartica – parkirna dovolilnica (kratka navodila za uporabo)

Imetniki Blejske kartice, ki ste v preteklosti že podaljšali parkirno dovolilnico preko portala dovolilnice.e-bled.si, s klikom na gumb "Prijava" vpišete vaš e-naslov in geslo, ki ste ga ustvarili pri prvi registraciji. V kolikor ste geslo pozabili, kliknite na ikono »POZABLJENO GESLO«.

Po prijavi v sistem kliknite na ikono »Podaljšaj ali spremeni«. Odprla se vam bo vloga za podaljšanje dovolilnice. Vlogo skrbno preglejte, vnesite morebitne spremembe ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo«.

Na vaš e-naslov boste  v nekaj minutah prejeli predračun oziroma navodila za plačilo. Lahko se zgodi, da vaš elektronski ponudnik (npr. Gmail), predračun zazna kot vsiljeno pošto ali promocijo. Če po oddaji vloge ne prejmete elektronske pošte, najprej preverite različne zavihke.

Nakazilo lahko izvedete preko svoje spletne banke na transakcijski račun Občine Bled. Plačilo lahko izvedete tudi na pošti ali banki z obrazcem UPN. Ko bo nakazilo izvedeno oziroma plačilo obdelano, bo dovolilnica avtomatsko podaljšana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun.

*Prometno dovoljenje: Prometnega dovoljenja ni potrebno prilagati, če registrska številka ostane enaka. V kolikor se je registrska številka spremenila, je potrebno naložiti fotografije pripadajočega prometnega dovoljenja. 

*Menjava ragistrske številke: Če tekom leta zamenjate vozilo oziroma registrsko številko, lahko oddate novo vlogo (plačila za to dejanje ni potrebno izvesti) ali pa spremembo javite na blejskakartica@bled.si. Zraven priložite tudi kopijo novega prometnega dovoljenja.

Novi kupci

Če še nimate Blejske kartice na začetni strani portala izberite “Izpolni vlogo” za izdajo Blejske kartice. Izpolnite vlogo, priložite fotokopijo prometnega dovoljenja ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo« . Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo. Ko bo nakazilo izvedeno oziroma obdelano, bo dovolilnica avtomatsko generirana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun. Po pošti vam bomo poslali Blejsko kartico, s katero boste lahko koristili možnosti uporabe parkomatov in javnih stranišč.

Dovolilnica za dostop na Blejsko promenado

Za uporabnike dovolilnic za dostop do Blejske promenade prijava z registrsko številko in številko kartice ni mogoča, zato morajo oddati novo vlogo s klikom na gumb "Izpolni vlogo". Po oddaji vlogi boste dobili e-pošto s potrditvijo o oddaji vloge. Ko bo vaša vloga obdelana, boste prejeli e-pošto s potrditvijo in navodila za uporabo.

Pred potekom vaše dovolilnice vas bo sistem preko e-pošte obvestil o možnosti podaljšanja dovolilnice preko vašega uporabniškega profila.

Če imate težave s prijavo ali oddajo vloge za dovolilnico za dostop na Blejsko promenado, vas prosimo, da nas kontaktirate na .