Vzemi si čas za nas

21.03.2023 | Novice

V študijskem letu 2022/2023 smo se že tretje leto zapored združile tri višje strokovne šole (Višja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Višja strokovna šola BIC Ljubljana in Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled) z namenom nadaljevanja solidarnostnega projekta z naslovom Vzemi si čas za nas. Ker je bil projekt že prejšnja leta zelo uspešen, smo se ga tudi letos lotili študentje pod vodstvom naših predavateljev.

Namen projekta Vzemi si čas za nas je ozavestiti širšo javnost o pomenu turističnih delavcev, ki so v turizmu običajno premalo izpostavljeni. Želimo jim izkazati našo hvaležnost in jih hkrati spomniti, da niso spregledani. Kot bodoči turistični delavci, se zavedamo koliko dela in truda je treba vložiti v

turizem in s tem tudi opazimo delavce, ki pogosto nimajo stika z gosti, a so za izvajanje dejavnosti kljub temu ključni.

Zato smo študentje v roku parih mesecev obiskali različne hotele, restavracije, muzeje in ostale turistične obrate, ter fotografirali in posneli “skrite” delavce. Z veseljem smo prisluhnili njihovim zgodbam in jih delili na družbenih omrežjih Facebook in Instagram (Facebook profil Vzemi si čas za

nas, Instagram profil vzemi.si.čas.za.nas). Ker pa nam to ni dovolj, bomo njihove izkušnje tudi razstavili na treh lokacijah hkrati, in sicer v Ljubljani, v Mariboru in na Bledu.

Na vseh lokacijah se bo otvoritev pričela 5. 4. 2023 ob 11:00.

Na Bledu bo razstava skritih delavcev v turizmu predstavljena v parku pred Višjo šolo za gostinstvo, velnes in turizem. Lepo vabljeni na ogled razstave, ki bo potekala do 12. 4. 2023.

Ker so ljudje, ki jim je preprosto treba reči HVALA.

Ajda Poklukar, študentka VGS Bled, vodja projekta vzemi si čas za nas