Revija Kongres podelila Nagrade Kongresna zvezda

14.02.2023 | Novice

Prvega februarja 2023 so v Cankarjevem domu v Ljubljani podelili nagrade za najboljše kongresne destinacije, prizorišča in posameznike v industriji srečanj, imenovane Kongresna zvezda. Ocenjevanje na območju t.i. Nove Evrope oz. Vzhodne Evrope že desetletje izvaja agencija Toleranca Marketing, ki je razvila svojo matrico imenovano »Meeting experience index« oz. MTLG – Meetologue.

Bled je bil ocenjevan med destinacijami v kategoriji M, ki lahko gostijo do 1.200 udeležencev. Zmagovalna destinacija v kategoriji je bil hrvaški Dubrovnik (ocena 4,35), Bled je zasedel šesto mesto (ocena 4,11). Pri oceni je bilo poudarjeno, da je Bled sicer prepoznavna blagovna znamka, ki se sooča s pomanjkanjem jasne osredotočenosti na kakovost in ne na množični turizem, kar naj bi bilo razvidno v gostinski ponudbi, nočnem življenju in možnostih nakupovanja. To pa naj bi zniževalo percepcijo kakovosti destinacije.

Kongresna_zvezda_ocena_Bled_2022© Kongresna zvezda ocena Bled 2022

V kategoriji Najboljši slovenski veliki kongresni hoteli, sta se na seznam najboljših desetih uvrstila Rikli Balance Hotel (3. mesto) in Hotel Park Bled (6. mesto). Kempinski Palace Hotel iz Portoroža je bil prvi v kategoriji.

Kongresni center Bled – Festivalna dvorana Bled se je uvrstil med Najboljše kongresne centre v Sloveniji. Zasedel je četrto mesto. Zmagovalec v kategoriji pa je bil Cankarjev dom v Ljubljani.

Več informacij o podelitvi >