Zimska pravljica na Bledu 2022/23

28.11.2022 | Novice

Zimska-pravljica-v-snegu (16)© Miro Zalokar

Vabljeni na praznično Jezersko promenado v času od 2. decembra 2022 pa vse do 8. januarja 2023! Zimska pravljica je odprta od ponedeljka do četrtka od 15:00 do 19:00, ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih pa od 11:00 do 21:00.

Lučke bomo na Bledu prižgali v petek, 2. decembra, ob 17. uri.

Na prazničnih stojnicah se lahko okrepčate s tipičnimi gorenjskimi jedmi in toplimi napitki ter izberete izvirna praznična darila. Ob vikendih bo potekal glasbeni program. Ves čas bo odprt tudi poštni urad decembrskih mož, kjer bodo lahko otroci napisali in oddali pismo za dobre može.

Ne pozabite na ogled jaslic v naravni velikosti, ki so tudi letos v Zdraviliškem parku, največje naravne novoletne smreke, prazničnega stola in ljubezenskega kolesa. 

Kolo sreče

Bi zavrteli kolo sreče in dobili praktično nagrado iz nabora izdelkov Blejsko lokalni izbor? Obiščite praznično promenado, poiščite kolo sreče tik pred začetkom dogajanja na odru!

Foto kotiček

Na Zimski pravljici se boste v posebnem foto kotičku letos lahko fotografirali, fotografijo pa takoj odnesli domov za spomin!

Bled zimska pravljica Jost Gantar stojnice© Jošt Gantar

Posebni dogodki

 

25.12. 17.00

Legenda o potopljenem zvonu, Grajsko kopališče

Vsako leto v trenutku, ko se božično popoldne prevesi v večer, na Blejskem jezeru zaživi posebna legenda, Legenda o potopljenem zvonu, ki pripoveduje zgodbo o nastanku zvončka želja. Na dogodku sodelujejo Društvo za podvodne dejavnosti Bled, plesalci in pevci, igralci ter žonglerska skupina Čupakabra.

 

30.12  od 16.30 naprej

Pot prijateljstva na Bledu

Predzadnji dan starega leta se bomo domačini zbrali na Pravljični promenadi ter obiskali stojnice na Mlinem, v Mali in Veliki Zaki ter se skupaj poslovili od leta.

 

31.12. ob 15. in ob 19. uri

Silvestrovanje na Bledu

Na Bledu bosta letos dve silvestrovanji! Otroci se bodo od starega leta lahko poslovili ob 15. uri na Jezerski promenadi. Zabaval jih bo Mali Bu, obiskal pa Dedek Mraz.

Na silvestrski večer bodo ozračje najprej ogreli člani zasedbe Help! A Beatles Tribute, ob 21.30 pa sledi nastop Dejan Dogaja Banda. Ob polnoči bomo v novo leto vstopili z lasersko predstavo.

Bled zimska pravljica Jost Gantar stojnice 2© Jošt Gantar