Sodelujte v nagradnem foto in video natečaju "Gorenjska hodi in vozi zeleno"

06.09.2022 | Novice

Tudi Regionalna razvojna agencija Gorenjska je pričela z aktivnostmi, ki bodo svoj vrh dosegle v Evropskem tednu mobilnosti, torej med 16. in 22. septembrom 2022. S tem namenom razpisuje nagradni foto in video natečaj "Gorenjska hodi in vozi zeleno". 

Vse ustvarjalce, domačine in obiskovalce, ki poti opravljajo na okolju prijazen način (peš, na kolesu, skiroju, rolki, z javnim prevozom ali skupinskimi prevozi), poziva, da ustvarjajo fotografije in video posnetke vaših poti v šolo, v službo, na rekreacijo ali na druženje s prijatelji. Pokažite, kako vi prispevate k zmanjšanju vpliva motornih vozil na okolje. Spodbudite tudi svoje najbližje in prijatelje, da se vam pridružijo v septembru, ko tradicionalno, že 20. leto zapored, obeležujemo Evropski teden mobilnosti.

Kako lahko osvojite električni skiro?

V nagradnem foto in video natečaju “Gorenjska hodi in vozi zeleno” lahko sodelujete od 5. do 30. septembra 2022 tako, da pošljete fotografijo ali video na temo “Hodim in vozim zeleno” na elektronski naslov . Z nekaj sreče lahko osvojite odlične nagrade: glavna nagrada je električni skiro, podelili pa bodo še dva darilna bona v vrednosti 40 in 30 EUR za nakupe v športni trgovini ter 7 športnih majic.

Evropski teden mobilnosti 2022 v znamenju evropskega leta mladih

Leto 2022 je Evropsko leto mladih, zato jih želimo pritegniti k aktivnemu udejstvovanju na področju trajnostne mobilnosti. Cilj je spodbuditi potencial mladih za pozitivne spremembe in inovacije na področju trajnostne mobilnosti ter jih pritegniti k angažiranemu aktivnemu državljanstvu.

Organizator nagradnega foto in video natečaja “Hodim in vozim zeleno” je BSC, Poslovno podporni center, d.o.o., Kranj. Pravila so objavljena na tej povezavi.

Natečaj je del projekta ReMOBIL, REgionalni centri MOBILnosti/REgional centres of MOBILity. Projekt je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

Regionalna razvojna agencija Gorenjska