Državno prvenstvo v kolesarskem vzponu

12.07.2022 | Novice

Gorsko kolesarjenje Bled© Mojca Odar

16. in 17. julija bodo v Gorjah in na Pokljuki zopet vsi najboljši kolesarji razen redkih izjem, ki se bodo takrat borili za zmago na dirki po Franciji.

Kolesarski Klub Gorje in Kolesarski klub Bled v omenjenem vikendu organizirata kar štiri dirke. V soboto, 16. julija, ob 9.30 Kolesarski klub Bled v biatlonskem centru na Rudnem polju organizira 49. mednarodno kolesarsko dirko za Pokal Bleda in Pokal Slovenije.

V soboto, 16. julija, ob 14. uri Kolesarski klub Gorje v biatlonskem centru na Rudnem polju organizira za vse kategorije 8. mednarodno kolesarsko dirko za VN Občine Gorje in Pokal Slovenije.

V nedeljo, 17.julija, ob 11.30 KK Gorje in KK Bled organizirata državno prvenstvo v vzponu za leto 2022 na progi Zg. Gorje - Rudno polje. Prvenstvo bo za kategorije od mlajših in starejših mladincev in mladink do članov in članic elite/U23.

V nedeljo ob 11.40 KK Gorje organizira 5. množičen vzpon na Pokljuko. V sklopu tega vzpona bodo imeli amaterji, masters in ženske tudi tekmo za pokal Slovenije in državno prvenstvo v vzponu za leto 2022. Množičnega vzpona se lahko udeležijo tudi vsi neregistrirani in rekreativni kolesarji od dečkov in deklic naprej.

Cesta Zgornje Gorje, od Mercator trgovine do Rudnega polja na Pokljuki bo zaprta za promet, v nedeljo, od 11.00 do 13.00. 
 

KK Gorje-KK Bled 

Marjan  Knaflič