V Vintgar s spletno vstopnico

24.06.2022 | Sporočila za javnost

Bled_jesenske_Jost_Gantar_VELIKA (74)© Jošt Gantar

Zgornje Gorje, 23. junij 2022 - Soteska Vintgar je v poletnem času priljubljena turistična destinacija, kamor se tako domači kot tuji obiskovalci radi umaknejo pred sončno pripeko in si hkrati ogledajo eno lepših turističnih znamenitosti pri nas. Domačini smo na ta naravni biser ponosni, obiskovalcev pa veseli, poudarjajo v Turističnem društvu Gorje.

V poletni sezoni največ gostov pride v sotesko v času med 10. in 14. uro, posledično pa prihaja do preobremenjenosti soteske kot naravne znamenitosti in celotne okoliške infrastrukture, predvsem cest in parkirišč. V teh dneh poteka v okolici Vintgarja tudi kar nekaj gradenj in prenov cest, kar še bolj obremenjuje promet in lokalno prebivalstvo.

Z namenom razbremenitve soteske in zmanjšanja gneče na cesti ter v soteski, je dnevno na voljo omejeno število vstopnic, kupiti pa jih je mogoče preko spletne strani Vintgar.si in si tako zagotoviti tudi termin obiska. »Stremimo k prehodu na zgolj spletno prodajo vstopnic, kajti tako lažje pričakujemo dnevno število obiskovalcev in se posledično seveda temu primerno tudi organiziramo,« je poudaril Tomaž Bregant, strokovni vodja Turističnega društva Gorje, kjer v višku sezone beležijo tudi 4.000 obiskov dnevno.

»S tem želimo doseči več ciljev. Prvi je zagotovo zaščititi Vintgar kot naravno znamenitost tudi za naše zanamce na eni strani, na drugi pa želimo današnjim gostom omogočiti prijetno izkušnjo, ki je zagotovo bolj sproščena, če je v soteski obvladljivo število ljudi. Pomemben cilj pa je seveda tudi razbremenitev prometne infrastrukture in posledično izboljšanje kvalitete življenja okoliškega prebivalstva,« poudarja Bregant.

Obiskovalce spodbujajo, da parkirajo na bližnjih parkiriščih in do soteske dostopajo peš ali s kolesom, na spletni strani Vintgar.si pa redno posodabljajo informacije o možnostih dostopa do soteske.

Več informacij: T: +386 51 621 511; E: info@vintgar.si

Turistično društvo Gorje