Bled gostil odprto veteransko evropsko prvenstvo v veslanju

21.06.2022 | Novice

veslaska regata Bled© Jan Cerar, VZS

Med 16. in 19. junijem je Bled že drugo leto zapored gostil odprto veteransko evropsko prvenstvo v veslanju, »2022 Euro Masters Regatta on Tour presented by I feel Slovenia«. Nastopilo je več kot 1.000 veslačev iz 34 držav, med njimi 30 slovenskih veslačev.  

Bled ima sloves enega najboljših svetovnih veslaških prizorišč, saj poleg naravnih lepot ponuja tudi mirne in enakovredne pogoje za vse tekmovalce. Tradicija največjih veslaških tekmovanj sega vse od leta 1956, ko je Bled gostil prvo evropsko prvenstvo, v nadaljevanju pa kar štiri svetovna prvenstva, nazadnje leta 2011. Bled je priljubljeno prizorišče tudi med veslači veterani. Pred petimi leti je potekala največjo veslaška regata v zgodovini, ko se je svetovnega veteranskega prvenstva udeležilo preko 5.000 tekmovalcev. 

Jernej Slivnik, podpredsednik organizacijskega odbora: “Veseli nas, da lahko ponovno gostimo veslače veterane. Da smo dobri organizatorji, smo dokazali že večkrat, seveda pa nam je v veliko pohvalo in zadovoljstvo, da so nam nemški organizatorji ponovno zaupali in da lahko gostimo toliko veslačev. Po lanski “koronski” izvedbi, je več kot 1000 veslačev pravo zadovoljstvo.”

VZS