Predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma in za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences

21.01.2022 | Novice

Slovenska turistična organizacija (STO) v sredo, 9. februarja 2022 med 10. in 12. uro, vabi na predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) in pridobitev znaka Slovenia Green ter na predstavitev poziva za 5-zvezdična doživetja.

Pozivi_x1200_3

Dogodek bo potekal spletno, namenjen je vsem destinacijam, ponudnikom in drugim turističnim deležnikom, ki jih zanima pridobitev omenjenih znakov in vključitev v zbirko edinstvenih doživetij Slovenije.

Program dogodka:

10.00 – 10.30: Zakaj in kako se pridružiti družini Slovenia Green, Maša Klemenčič, STO
10.30 – 11.10: Predstavitev trajnostnih in okoljskih znakov za ponudnike, Tina H. Zakonjšek, Zavod Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace
11.20 – 11:40: Poziv za 5-zvezdična doživetja, Morana Polovič, STO
11.40 – 12:00: Predstavitev dveh edinstvenih doživetij iz zbirke SUE
 

ZSST je krovni nacionalni program za spodbujanje trajnostnega razvoja slovenskega turizma. Shemi se lahko pridružijo tako destinacije kot ponudniki različnih storitev v turizmu, s tem pa pridobijo pravico do uporabe znaka Slovenia Green in dodatnega vključevanja v promocijske aktivnosti STO. Ponosni smo, da je v Zeleni shemi že skoraj dvesto nosilcev znaka, med njimi je kar 56 destinacij, pa tudi ponudniki nastanitev, različne znamenitosti, turistične agencije, naravni parki, restavracije in eno naravno kopališče. Slovenija se zaradi epidemije Covid-19 in njenih posledic še bolj osredotočeno usmerja v razvoj odgovornega turizma, taki so tudi trendi v svetu, zato si želimo, da bi našo zgodbo zelene Slovenije podprlo še več novih nosilcev znaka Slovenia Green.

Ob 11.20 uri bo sledila predstavitev poziva za prijavo 5-zvezdičnih doživetij ter predstavitev dveh edinstvenih doživetij Slovenije iz zbirke SUE (Slovenia Unique Experiences): Fish & Fly Trio (Matjaž Kuzma, Green Adventure) ter Zeliščna čarovnija v Savinjski dolini (Amanda Kladnik in Maja Žerovnik).

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 9. februarja – spletna povezava bo objavljena v TTA novicah 4. februarja 2022.

Vir: Slovenska turistična organizacija