Slovenski turizem na globalni borzi Fitur 2022 v Madridu

21.01.2022 | Novice

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije se slovenski turizem med 19. in 23. januarjem predstavlja na eni vodilnih globalnih turističnih borz Fitur Madrid.  

Fitur_Madrid_x1200

Fitur Madrid, vodilna borza v Evropi za latinskoameriški trg, je ena izmed največjih poslovnih borz v turistični industriji. Odlikuje jo veliko število potencialnih poslovnih partnerjev in številne priložnosti za vzpostavljanje novih poslovnih stikov.

Slovenija se letos predstavlja kot zelena in varna destinacija s poudarkom na ponudbi aktivnega oz. outdoor turizma, ki je tudi osrednja komunikacijska tema slovenskega turizma v prihodnjih dveh letih. Na razstavnem prostoru Slovenije in slovenskega turizma se predstavlja 8 slovenskih turističnih podjetij in organizacij: Agencija Van Gogh, destinacija Julijske Alpe, Ekorna potovanja, Fabula tours, Hit Alpinea, Kompas, Palma in Turizem Ljubljana.

Na letošnji borzi so partnerji izkazali največ povpraševanja po aktivnih počitnicah in kulturnem turizmu ter gastronomski ponudbi Slovenije.

V obdobju od januarja do novembra 2021 so Španci v Sloveniji ustvarili 27.584 prihodov in 69.108 prenočitev. V primerjavi z istim obdobjem leta 2020 je bilo lani zabeleženih 195 % več prihodov in 133 % več prenočitev španskih gostov. Glede na zadnje podatke, zbrane v okviru ankete ETC, so Španci v prvi polovici letošnjega leta v veliki meri pripravljeni potovati znotraj držav EU.  

Vir: Slovenska turistična organizacija