Podpisana pogodba za kolesarsko povezavo Bled - Bohinj

04.10.2021 | Novice

kolesarjenje na Bledu v jeseni © Jošt Gantar

Državni sekretar Aleš Mihelič je z županom Občine Bled Janezom Fajfarjem in županom Občine Bohinj Jožetom Sodjo podpisal sporazum o sofinanciranju ureditve kolesarske povezave Bled – Bohinj. Vrednost sporazuma je več kot 17.8 milijona evrov, od tega bo Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo dobrih 11,5 milijona evrov. Izgradnja kolesarske povezave bo zaključena leta 2023.

Državni sekretar Mihelič je ob podpisu sporazuma izrazil zadovoljstvo, da je končno prišlo do podpisa ter pričakovanje, da bo v najkrajšem možnem času prišlo tudi do začetka del. "Trajnostna mobilnost, med drugim tudi kolesarjenje, je visoko na lestvici prioritet Ministrstva za infrastrukturo. V sofinanciranje infrastrukture za kolesarje namenjamo znatna sredstva ter spodbujamo načrtovanje in izvedbo celovitih projektov na državni ravni. Kolesarska povezava med dvema turističnima biseroma bo ponudila velik potencial za razvoj turizma, večjo varnost za vse udeležence v prometu ter dodano vrednost za celotno regijo," je dejal državni sekretar.

Župana Občine Bled Janez Fajfar in Občine Bohinj Jože Sodja sta se ob podpisu sporazuma zahvalila Ministrstvu za infrastrukturo in poudarila, da bo kolesarska povezava med Bledom in Bohinjem prispevala k razvoju zelenega trajnostnega turizma v regiji ter k varnosti kolesarjev, saj bodo ti preusmerjeni z zelo prometne regionalne ceste na novo kolesarsko stezo, so sporočili z Ministrstva za infrastrukturo.

Janez Fajfar pravi, da »je nesprejemljivo, da sta bili obe občini toliko časa brez varne kolesarske povezave, saj sta obe zavezani trajnostnemu razvoju.« 

Občina Bled