Nove zgodbe v okviru projekta Blejski lokalni izbor

27.09.2021 | Novice

Bled Local selection zajtrk© Boris Pretnar

V okviru projekta Blejski lokalni izbor oziroma Bled Local Selection, s katerim želimo na Turizmu Bled doseči mreženje med ponudniki, zagotoviti odlično kakovost pridelkov, izdelkov, storitev in butičnih doživetij ter povečati prepoznavnost kakovostne ponudbe Bleda, je v letošnjem letu potekalo drugo ocenjevanje ponudbe v prvi fazi sistema certificiranja, in sicer rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja, pridelkov in živilskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način. Strokovna komisija je skupno ocenila 94 izdelkov in jedi 21 prijaviteljev. Lokalna ponudba bo tako kmalu bogatejša za preko 60 pozitivno ocenjenih prehrambenih, obrtniških in gostinskih izdelkov, kar bomo obeležili s posebnim dogodkom – podelitvijo certifikatov, ki bo potekal 25.10., v prostorih Infocentra Triglavska roža Bled. Dober odziv na drugo ocenjevanje je dokaz, da kolektivna blagovna znamka BLS postopoma pridobiva na pomenu ter spodbuja inovativnost in podjetnost lokalnega prebivalstva pri ustvarjanju lokalnih, avtentičnih zgodb in visoko kakovostnih produktov.

Za vse tiste, ki se zanimate za kolektivne blagovne znamke in lokalno ponudbo ter prihajate v stik z obiskovalci Bleda kot ponudniki nastanitev, gostinskih storitev, doživetij in drugih aktivnosti, bomo v oktobru, in sicer 11.10., organizirali študijsko turo z ogledom primerov dobrih praks. Ogledali si bomo izbrano ponudbo v okviru kolektivne blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj.

Program vključuje:

Primere dobrih praks boste odkrivali skupaj z našo ekipo ter v spremstvu dr. Tanje Lešnik Štuhec, strokovnjakinje na področju razvoja kolektivnih blagovnih znamk. Prijave zbiramo do ponedeljka, 4. 10. 2021, oziroma do zapolnitve mest v avtobusu. Za vse dodatne informacije in potrditev udeležbe sem vam na voljo na , celoten program pa si lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

V prihodnjem letu načrtujemo ponovno ocenjevanje obstoječih področij in obenem prehod na drugi nivo sistema certificiranja ponudbe s kolektivno blagovno znamko Bled Local Selection. K sodelovanju pri aktivnostih v okviru znamke prisrčno vabimo vse zainteresirane!