Svetovni dan turizma, 27. september 2021

27.09.2021 | Novice

Bled-Local-selection-image-photo-Boris-Pretnar-2020-VELIKA-1© Boris Pretnar

Danes je svetovni dan turizma, letošnja tema je »Turizem za vključujočo rast«. 

Kaj je tisto, kar dela neko turistično destinacijo posebno? So to njene naravne in kulturne znamenitosti? Je to ponudba nastanitev? So to dobre restavracije? So to aktivnosti v naravi? So to vrhunski kulturni dogodki? Da. Pred vse našteto pa sodijo domačini. Lokalni prebivalci so tisti, ki dajo destinaciji značaj, njen pečat, njeno dušo.

Ustvarjalnost lokalnih prebivalcev najdete pod znamko Blejski lokalni izbor. Kljub epidemiji Turizem Bled v letu 2021 nadaljuje s projektom, saj mora živeti. Letos smo izvedli nove delavnice in ocenjevanja za področja rokodelskih in umetniških izdelkov, prehranskih izdelkov in gastronomsko ponudbo, ponudnikom je na voljo individualno svetovanje, izpeljali smo izobraževanje za nove ponudnike izdelkov in storitev, saj se bodo dosedanjim artiklom pridružila še doživetja.

Pred nami je študijska tura, predvsem pa uvedba spletne trgovine, ki bo vsem ponudnikom zagotavljala enake pogoje za prodajo njihovih izdelkov, promocijo in strokovno pomoč. 

V času zaprtja trgovin se je možnost direktne prodaje zmanjšala, zato smo še toliko bolj veseli, da je lani z delovanjem začela Blejska tržnica, kjer poleg trgovine KGZ Gozd Bled lahko kupite lokalne izdelke ponudnikov znamke Blejski lokalni izbor - Bled Local selection.  

Vabljeni, da podprete lokalne prebivalce.