Blejski kolesarski krog ob tednu mobilnosti

20.09.2021 | Novice

kolesarski-krog-2021© Vanja Piber

Ob Evropskem tednu mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« smo člani turističnih društev Bled, Bohinjska Bela, Ribno in Zasip v soboto, 19. septembra, ponovno organizirali Blejski kolesarski krog, ki je minil v znamenju spoznavanja novosti v turistični ponudbi in okušanja lokalne kulinarike.

Trasa je zasnovana tako, da obide vse okoliške vasi, pri čemer poteka po kolesarskih poteh na Bledu in po manj prometnih, oziroma stranskih cestah v okolici Bleda. Dolga je 20 km in primerna za vsakogar.

Tokrat se je kolesarjenja udeležilo 19 kolesarjev in skladno s trendom so letos že prevladovala električna kolesa. V sklopu prireditve smo organizirali tudi predstavitev električnih koles, katera so udeleženci lahko tudi preizkusili.

Na pot smo se podali izpred Info centra Triglavska roža Bled in se najprej odpeljali v Zasip. Ustavili smo se pri kmetiji Tr'segvav, si ogledali njihovo klet in spoznali ponudbo žganih pijač ter poskusili dobrote iz »prge«, ki so jih pripravile članice TD Zasip. Naša naslednja postaja je bila Bohinjska Bela. Tu so nas pričakale članice turističnega društva z domačim kruhom, klobaso in zaseko, odžejali pa smo se pri vaškem vodnjaku. Z zanimanjem smo si ogledali eno najstarejših hiš na Bohinjski Beli, lepo ohranjeno Kaconovo hišo, nato pa ponovno pognali pedala in se odpravili preko Sela do kolesarskega hotela in glampinga Ribno. Lastnik Matija Blažič nas je prijazno sprejel in nas popeljal skozi njihovo najnovejšo pridobitev, kolesarsko vas, ki nas je vse po vrsti navdušila. Na koncu smo si ogledali še zbirko kolesarskih majic vseh naših najboljših kolesarjev. Končno je posijalo tudi sonce, naša skupna pot pa se je tukaj končala. Zadovoljni smo se odpravili vsak na svojo stran in si zaželeli nasvidenje naslednje leto.

Vanja Piber