Poziv na vsealpski natečaj »ClimaHost« – varstvo podnebja v hotelirstvu in turističnih namestitvah

14.09.2021 | Novice

V nadaljevanju pošiljamo poziv MOP-a oz. Alpske konvencije k sodelovanju turističnega gospodarstva v natečaju Climahost.

 

Spoštovani,

po poletju in počitnicah vas lepo pozdravljamo in upamo, da ste zdravi in polni moči v novem delovnem obdobju.

V sklopu Alpske konvencije vas obveščamo  o razpisanem natečaju  »ClimaHost« – varstvo podnebja v hotelirstvu in turističnih namestitvah.

Turistični sektor igra pomembno vlogo v gospodarstvu številnih lokalnih skupnosti v alpski regiji, vendar ima tudi velik podnebni odtis. Razvoj trajnostnega turizma je tako eno izmed številnih področij podnebnega ukrepanja v Alpah, ki ga naslavljajo tudi nekateri izmed podnebnih ciljev Alpske konvencije za leto 2050.

Energetska učinkovitost in drugi zaščitni ukrepi v sektorju alpskih turističnih nastanitev so ključni za zmanjševanje neželenega učinka hotelirstva v Alpah. Natečaj ClimaHost za varstvo podnebja v hotelirstvu in turističnih namestitvah prepoznava ukrepe, ki jih izvajajo nastanitvene storitve v alpski regiji in nagrajuje najbolj inovativne in celostne pristope.

Nagrada ClimaHost, ki je bila prvič podeljena na XV. Alpski konferenci leta 2019, je namenjena hotelom, mladinskim hostlom, penzionom, gostiščem in gorskim kočam, ki se nahajajo na območju Alpske konvencije. Na natečaj se lahko prijavijo vsi nastanitveni obrati, ki so predani varstvu podnebja in varčevanju z energijo, prijave so odprte do 31. decembra 2021 preko spletne strani ClimaHost.

Veseli bomo vašega sodelovanja.

Spletna stran ClimaHost >