Lonely Planet Italia opisuje lepote Slovenije

04.09.2021 | Novice

Lonely_Planet_1200

Ekipa Lonely Planet Italia je Slovenijo obiskala julija v okviru študijskega potovanja v organizaciji STO. Obiskali so Koper, Izolo, Piran, Portorož, Sečoveljske soline, Hrastovlje, Postojnsko jamo, Ljubljano, Radovljico, Bled in sotesko Vintgar.

Direktor Lonely Planet Italia Angelo Pittro je ob obisku povedal: »Slovenija ima res veliko lepot, Blejsko jezero na primer je eden redkih primerov krajev z razglednice, ki so v živo še lepši kot na fotografiji. Stavbe v okolici jezera skoraj ni, v bližini je tudi »glamping«, ki je videti kot hotel s petimi zvezdicami. Če ne veste, kam na počitnice, Slovenija je vredna ogleda«.

Lonely Planet Italia je pripravil obsežno spletno objavo o Sloveniji in več video posnetkov. Prav tako se komunikacija trenutno odvija na Instagram profilu Lonely Planet Italia, kjer je ekipa objavila več storijev iz Slovenije in razkrila bralcem vse lepote najrazličnejših krajev.

Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Milanu je ob tem izjavil: »Projekt »48 ur v Sloveniji« z Lonely Planet Italia bo približal italijanskim gostom Slovenijo kot destinacijo, v kateri je v kratkem času možno videti in doživeti veliko, od pobiranja soli na morju pa do sprehoda v gorskih soteskah in to le v 48 urah. Objava na Lonely Planet Italia doseže veliko število zvestih bralcev, ki so zelo pozorni na nove trende, nove destinacije in na trajnost pri potovanjih. S to objavo smo uspeli pozicionirati Slovenijo kot bližnjo deželo, ki nudi veliko možnosti doživetij v naravi tudi za zahtevnejše goste.«

Objavo na Lonely Planet Italia si lahko ogledate na povezavi. Vabljeni tudi k ogledu videoposnetka, ki ga je ekipa pripravila in objavila na spletni strani.