Seviljski brivec v Festivalni dvorani Bled kot zaključek razstave Melita Vovk osebno

31.07.2021 | Novice

Spoštovani,

velika blejska razstava Melita VOVK osebno je na 7 lokacijah na Bledu na ogled le še danes, 31.7. 

V večmesečnem projektu priprave razstav na skupaj 8 lokacijah na Bledu in v Ljubljani, kjer je na ogled 500 del avtorice, je nastala tudi izjemno bogata knjiga v dveh delih. Prvi del je oseben – Biografija umetnice 1928–2020, ki jo je po dnevnikih Melite Vovk napisala Lidija Pavlovčič, v drugem delu – USTVARJANJE pa so avtorji (Tatjana Pregl Kobe, ilustracija; Marko Kočevar, karikatura; Janez Fajfar, PEN; Tea Rogelj – SLOGI, gledališče; Edvard Majaron, lutke; Ane Marije Kunstelj, slikarstvo in grafika in Boris A. Novak, Zamirujoči sonet Meliti Vovk, čebelarki podob) v strokovnih člankih pisali o Melitinem umetniškem opusu, ob tem da so prvič v tako velikem obsegu nastale tudi galerije njenih del, še veliko bolj obsežne kot je razstava. 

Ob slovesu razstave bo v nedeljo,
8. avgusta, ob 19:30 uri,
v Festivalni dvorani Bled,
gala koncertna izvedba
opere Seviljski brivec.

Seviljski brivec festivalna dvorana bled

ORKESTER: Pehlivanian Opera Academy Orkester 
DIRIGENTI: Tilen Draksler, Daniel Perpiñan, Giovanni Pasini, Manolo González, Carolina Cerezo Davila, Sergey Galaktionov, Georgy Vasilenko in Pio Lozzi 
PEVCI:

ALMAVIVA: Klemen Torkar, Uroš Dolšek, Matej Velikonja

FIGARO: Lovro Korošec, Marko Erzar, Taesung Kim

ROSINA: Nataša Trček, Rebeka Pregelj, Sara Briški Cirman, Saška Kolarič

BERTA: Anja Šinigoj

BARTOLO: Marko Mandir

BASILIO: Tomaž Štular

seviljski brivec_bled_melita vovk osebno

Eno uro pred in eno uro po koncertu si bo mogoče še zadnjič ogledati del razstave v preddverju dvorane – sklop slikarstvo, fantastične risbe, pejsaži in gledališče, prav tako bo mogoče kupiti zgoraj omenjeni knjižni komplet.

Cena vstopnice za gala koncert opere Seviljski brivec je 10 eurov, vstopnice lahko kupite preko spleta ali v Turističnem društvu Bled (tam jih lahko tudi rezervirate; Cesta svobode 10; te.: 045 741 122). Cena knjižnega kompleta je 42 evrov – nakup v Festivalni dvorani je mogoč z gotovino, lahko pa ga naročite tudi po pošti (plačilo po predračunu, strošek poštnine je 6,50 EUR).

Izbor Melitinih del z velike blejske razstave bo do konca leta na ogled v novo odprti GALERIJI MELITE VOVK, v Trgovskem centru Bled, vsak dan med 16. in 20. uro.

Ob tej priložnosti se v Zavodu za kulturo Bled iskreno zahvaljujemo 
družinama Vovk in Štih, za zaupanje, odprtost in podporo. 
Vse to je pripomoglo k izjemni kreativnosti vseh udeleženih, 
ki so postavili svoj košček v veliki mozaik 
življenjskega dela Melite Vovk. 
Hkrati se zahvaljujemo vsem, ki ste nam na kakršen koli način pomagali, 
da je projekt zaživel po Bledu in celo v Ljubljani. 

Iskrena hvala!

Velika blejska razstava Melita VOVK osebno je del projekta NOVEMBRSKI OPUS, ki smo ga v Zavodu za kulturo Bled zasnovali jeseni 2020. Opus bo vsako leto novembra za 11 mesecev (do naslednjega novembra) izpostavil izbrane domačine z Bleda, ki so s svojimi dosežki izjemno obogatili življenje in kulturo kraja. Projekt Melita VOVK osebno boste tako v različnih oblikah še srečali vse do prihodnjega novembra (2022), ko se bomo »zakopali« v izjemno zapuščino ARNOLDA RIKLIJA (november 2022–oktober 2023). 

www.melitavovk.si

Zavod za kulturo Bled