Bled Rose hotel se je z znakom Zeleni ključ pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma

15.04.2021 | Novice

green-key-logo

Dizajnerski Bled Rose hotel, ki se nahaja ob Blejskem jezeru, je pridobil okoljski znak Zeleni ključ oz. Green key in se pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma.

Nekdanji hotel Jelovica so leta 2019 temeljito prenovili in spremenili v hotel s 4 zvezdicami, imenovan Bled Rose hotel. Trajnostni turizem in varovanje okolja je temeljna usmeritev Bled Rose hotela, ponudba hotela temelji na okolju prijaznih vsebinah, kot je samooskrba z obnovljenim virom energije preko sončnih kolektorjev, sestavine lokalnih dobaviteljev so vpletene v sodoben način priprave hrane, podpisali so kodeks za zmanjšanje uporabe plastike, gostom pa je na voljo izjemna ponudba električnih skuterjev in električnih koles. Hotel je pridobil tudi Certifikat Varno prizorišče za dogodke in Certifikat Varen organizator dogodkov, vsi prostori hotela pa so dostopni gibalno oviranim osebam.

V okviru pridobljenega okoljskega znaka in certifikata Zeleni ključ hotel zagotavlja varčevanje energije, odgovorno ravnanje z odpadki, uporabo izdelkov iz embalaže, primerne za recikliranje, spodbujanje zaposlenih in poslovnih partnerjev k zmanjšanju porabe vode in papirja ter spodbujanje gostov k uporabi okolju prijaznih prevoznih sredstev iz ponudbe Bled Rose hotela.

Zeleni ključ (Green Key), je okoljski/trajnostni znak, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE). Pridobitev okoljskega znaka je tudi predpogoj za vključitev ponudnikov v sistem Zelene sheme slovenskega turizma ki je nacionalni program in certifikacijska shema pod krovno znamko Slovenia Green.