Grajsko kopališče Bled – prvo kopališče v Sloveniji z znakom Slovenia Green Beach

22.02.2021 | Novice

sto logo slovenia green beach

Iz Slovenske turistične organizacije so sporočili, da je Grajsko kopališče Bled prvo kopališče v Sloveniji z znakom Slovenia Green Beach, kar pomeni, da je kopališče vključeno v Zeleno shemo slovenskega turizma. Slavnostna podelitev znaka bo v okviru Zelenega dne slovenskega turizma, ki ga STO organizira vsako leto maja.

Bled je sicer zlata destinacija Zelene sheme slovenskega turizma. Destinacijo letos čaka nov izziv, namreč ponovna presoja vseh 100 kazalnikov certifikacijske sheme.

 

Naravno kopališče na sončni obali Blejskega jezera v zavetju mogočne grajske skale

Na 260 metrih skrbno urejene obale je na voljo vse, kar obiskovalci potrebujejo za nepozaben poletni dan: dva tobogana, skakalna deska, splavi na jezeru, ograjeni bazeni globine 50, 120 in 180 cm, gugalnica, igrala in peskovnik za otroke, kajaki, masaža, namizni tenis, družabne igre, »knjige na počitnicah«, ležalniki, senčniki, bogata gostinska ponudba … Goste pričakujejo urejene kabine, garderobne omarice, toaletni prostori, več zunanjih prh, urejen dostop v vodo za starejše in invalide. Mednarodni okoljski znak Modra zastava dokazuje, da pri upravljanju kopališča spoštujejo zahtevna mednarodna merila okolju prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode. S kopališčem upravlja javno podjetje Infrastruktura Bled.