STO vabi na predstavitev pozivov za leto 2021 za vključitev v Zeleno shemo slovenskega turizma & 5* doživetja (Slovenia Unique Experiences)

21.01.2021 | Novice

Slovenska turistična organizacija vabi na predstavitev pozivov za leto 2021. Pozivi bodo predstavljeni v četrtek, 28. januarja 2021 ob 10. uri, prek spletnega orodja Zoom. Dostop do dogodka je mogoč prek te povezave.

10.00 – 10.15: Uvod in napoved novosti, Barbara Zmrzlikar, STO
10.15 – 10.30: Predstavitev Zelene sheme in postopka vključitve, Maša Klemenčič, STO
10.30 – 11.00: Predstavitev znakov za ponudnike, Tina H. Zakonjšek, Zavod Tovarna trajnostnega turizma
 
11.00 – 11:20: Poziv za 5-zvezdična doživetja, Morana Polovič, STO
11.20 – 12:00: Primeri doživetij iz zbirke SUE


Pozivi za vključitev v Zeleno shemo in pridobitev znaka Slovenia Green 2021

Zelena shema je celovit nacionalni in certifikacijski program, ki spodbuja trajnostni razvoj turizma na vseh ravneh ter skozi znamko Slovenia Green promovira prizadevanja za razvoj ekonomsko, socialno in okoljsko odgovornega turizma. V letošnjem letu v Shemo uvajamo veliko novost: znamko Slovenia Green Cuisine, namenjeno gostinskim ponudnikom, saj je gastronomija trenutno v ospredju promocijskih aktivnosti STO, Slovenija pa nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Naj vas vodi zelena misel - pridobite znak Slovenia Green in se pridružite več kot 100 zelenim destinacijam in ponudnikom, ki so se zavezali trajnostnemu razvoju. Ta bo zaradi sprememb, ki jih je prinesla pandemija Covid-19, v prihodnosti še bolj v ospredju.
Trende na tem področju in aktualni poziv bosta predstavili Barbara Zmrzlikar in Maša Klemenčič, STO, mednarodne certifikate, ki jih Shema priznava, pa Tina H. Zakonjšek iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma, akreditiranega partnerja Zelene sheme.

Več informacij na povezavi.

 

Poziv za 5-zvezdična doživetja za leto 2021

5-zvezdična doživetja, ki se tržijo pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences, so zbirka edinstvenih, avtentičnih doživetij premium kakovosti, ki podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia.

Poziv in novosti bo predstavila Morana Polovič, STO, primere dobrih praks pa ponudniki iz zbirke edinstvenih doživetij Slovenije.

Več informacij na povezavi.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Slovenska turistična organizacija, Sektor za raziskave, razvoj, inovacije in evropske projekte