Kolektivna blagovna znamka Blejski lokalni izbor - Bled Local selection nadaljuje svojo pot z aktivnostmi v letu 2021

12.01.2021 | Sporočila za javnost

Bled Local selection image Boris Pretnar© Boris Pretnar

Turizem Bled bo v letu 2021 nadaljeval z aktivnostmi v okviru kolektivne blagovne znamke Blejski lokalni izbor - Bled Local selection

Načrtovane aktivnosti so:

- Delavnice in ocenjevanja za področja rokodelskih in umetniških izdelkov, prehranskih izdelkov in gastronomsko ponudbo. Prvo delavnico smo želeli izvesti še ta mesec, vendar smo jo zaradi nemožnosti živih stikov, premaknili na 25.2.2021. Naslednji alternativni datumi so 25.3.2021 in 22.4.2021. Po delavnici pa bomo objavili še termin ocenjevanj.
- Izvedba študijske ture »Od vrat do vrat«.
- Ponovno bo na voljo individualno svetovanje ponudnikom s strani dr. Jane Vilman Proje. Prvi termini so na voljo v petek, 29.1.2021
- Izobraževanje za ponudnike izdelkov in storitev, kot pomoč pri prodaji ali razvoju doživetij.
- Uvedba spletne trgovine za prodajo izdelkov BLS.  

Prodaja certificiranih izdelkov:  

V času zaprtja trgovin, se je možnost direktne prodaje zmanjšala, zato smo še toliko bolj veseli, da se je v preteklem letu vzpostavila Blejska tržnica, kjer poleg trgovine KGZ Gozd Bled lahko kupite lokalne izdelke ponudnikov znamke Blejski lokalni izbor - Bled Local selection. V tej luči se zavedamo, da bo pomoč s strani Turizma Bled, v obliki spletne trgovine prišla še kako prav.  

Odmevnost znamke v medijih:  

- Septembra 2020 smo na Turizmu Bled izvedli digitalno kampanjo za promocijo znamke Bled Local selection na slovenskem in italijanskem trgu. Prek dveh kanalov, Google in Facebook, smo dosegli več kot 2,7 milijona uporabnikov.
- V reviji Pet zvezdic bo v januarski izdaji objavljen obsežen članek o znamki Bled Local selection, ki ga je pripravila dr. Tanja Lešnik Štuhec.
- Slovenija je v letu 2021 Evropska gastronomska regija. S tem računamo na večjo prepoznavnost tega področja in večje učinke celotne dobaviteljske verige. Slovenska turistična organizacija je v podporo temu predsedovanju postavila novo spletno stran tasteslovenia.si, na kateri so objavljeni ponudniki lokalnih dobrot, ki imajo na svoji spletni strani vzpostavljene spletne trgovine: https://www.tasteslovenia.si/sl/dozivetja/narocite-najboljse-iz-slovenije/pristne-dobrote/. Med njimi najdemo tudi nekatere ponudnike prehranskih izdelkov Bled Local selection.  

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z obstoječimi in vključitve novih partnerjev v shemo.    

Za prijave na individualna svetovanja, prvo delavnico v letu 2021 in dodatne informacije se prosimo obrnite na vodjo projekta: Majo Pančur, .