Gostje zadovoljni s kartico, ponudniki tudi

11.11.2020 | Novice

Digitalna kartica Julijske Alpe Bled Maja Pancur© Maja Pančur

Epidemija je letos povzročila kar nekaj sprememb v našem zasebnem in poslovnem življenju, med drugim je spremenila tudi kartico gostja Julijske Alpe: Bled.

Kartica gostja je letos pomenila predvsem trdno vez na različnih nivojih in segmentih ponudbe destinacije in naših gostov. Od 15. junija, torej v 122 dneh, je Turizem Bled skupaj izdal 12306 kartic, kar je 69% glede na lani. Glede na razmere to vsekakor ni slaba številka.

V projekt  se je letos vključilo 165 ponudnikov nastanitev s skupaj 217 objekti ali 4852 prenočitvenih zmogljivosti. Glede na lani je številka nižja, vendar tudi zato, ker je bilo kar nekaj hotelov zaprtih tudi čez poletje.

Lani

Turizem Bled je lani na pobudo lokalne skupnosti, turističnega gospodarstva in skupnosti Julijskih Alp za goste Bleda uvedel kartico mobilnosti. Ta je spodbujala daljše bivanje na Bledu, pomagala je usmerjati turistične tokove, pospeševala potrošnjo na destinaciji, povezala ponudnike storitev in nastanitev na destinaciji, predvsem pa je spodbudila uporabo javnega prevoza ter drugih elementov zelene mobilnosti.

Letos

V letošnjem letu pa je epidemija tudi kartico obrnila na glavo.  Letos je bila kartica v digitalni obliki, naročniki so jo dobilo po elektronski pošti, delovala je preko pametnega telefona, gostje pa so jo lahko tudi natisnili.  Glede na situacijo je Turizem Bled število zahtevanih nočitev kot pogoj za pridobitev kartice s treh znižal na dve. V letošnjem poletju posebnih avtobusnih prevozov po Bledu in okoliških vaseh ni bilo, saj za to ni bilo take potrebe kot pretekla leta, je pa vozil hop on hop off, ki je povezoval Bled z okoliškimi destinacijami.

Iz mobilnosti do ugodnosti

Letošnja kartica je bila tako predvsem kartica ugodnosti, s svojo ponudbo pa je sodelovalo 18 ponudnikov z Bleda, trije z drugih destinacij Julijskih Alp in en ponudnik iz Ljubljane.

Kartica je vsebovala ugodnosti na področju mobilnosti, znamenitosti, aktivnosti, gostinskih storitev, tiskovin in ostalega. Turizem Bled je veljavnost kartice podaljšal do 15. decembra, vendar je bila kartica dejansko aktivna do ponovne razglasitve epidemije, torej do 19. oktobra.