Na Triglav triatlonu Bled 2020 sta slavila Tjaša Vrtačič in Klemen Bojanc

22.09.2020 | Novice

triatlon-bled© Triatlon Bled

Dan, ki si ga bomo vsi zapomnili po zgodovinskem dnevu na Tour de France, je bil na Bledu obarvan triatlonsko. Polnoletnost je v organizaciji Triatlonskega kluba Trisport iz Kamnika dočakal Triglav triatlon Bled, ki je bil letos koronsko obarvan. Kljub številnim naporom, da bi prvič v Slovenijo pripeljali svetovno znani Challenge family in triatlonsko dogajanje razpotegnili na tri dni, je Miru Kregarju s svojo ekipo uspelo izvesti »le« sobotno prireditev.
 
V dopoldanskem času so triatlonci lahko tekmovali v super šprintu, šprintu, triatlonu za vsakogar, najmlajši pa so se pomerili  akvatlonu. Tako so na svoj račun prišli otroci, mladostniki in rekreativci.
V popoldanskem času pa so svoje moči preizkusili atleti, ki so nekoliko bolj vzdržljivi. Za njih je bilo organizirano tekmovanje v akvabiku (1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja) in v standard / olimpik triatlonu (1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka). V obeh preizkušnjah je potekalo državno prvenstvo.
Kamničani smo ponosno zrli na zmagovalni oder, saj je absolutna zmagovalka v olimpijskem triatlonu postala Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik), pred Simono Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica) in Nežo Pogačar (TK Utrip).
Tjaša je na svoji FB strani zapisala: »Nastop na domači tekmi na Bledu vedno predstavlja enega od vrhuncev sezone. Prelepo prizorišče, zahtevna proga in lepo vreme so zaznamovali moj prvi nastop na olimpijski razdalji, ki sem ga uspešno zaključila in osvojila naslov državne prvakinje.«
 
Tako kot ženski podium so tudi moškega krojili mladi triatlonci. Državni prvak je postal Klemen Bojanc (ŠK Triatlon lajf), pred Markom Mandičem (TK Utrip) in Janom Škrjancem (TK Trisport Kamnik). Vsi so si dosežke na tekmi označili kot »rezultat, ki sem si ga je lahko samo želel.«
Triatlonski klub Trisport Kamnik je odprl letošnjo triatlonsko sezono z Ambrož duatlonom Komenda. Na Bledu je bila izvedeno prvo triatlonsko tekmovanje v odprti vodi, istočasno pa sploh prva prireditev na pokoronskem Bledu, za kar so blejski turistični delavci še posebej veseli. Triatlonski pokal se bo sedaj preselil na morje in sicer na Triatlon Ankaran. Obe tekmi, na Bledu in v Ankaranu štejeta poleg slovenskega tudi za Triatlonski pokal Alpe Jadran / Bled Ankaran.   Istočasno bo v Ankaranu tudi državno prvenstvo v Sprint triatlonu Triatlonske zveze Slovenije. 
Vsi, tako tekmovalci kot organizatorji srčno upamo,  da nam uspe dokončati to že tako močno okrnjeno triatlonsko sezono. In če nam že letos ni šlo čisto nič po planih, da se vsaj do drugega leta zadeve postavijo na stare tirnice. 

Nataša Planko  

Povezava do rezultatov >

triatlon-bled-2© Triatlon Bled