Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabi na 2 izobraževanji

08.09.2020 | Novice

Spoštovani, 

V okviru dveh projektov LAS bo v prihodnjih dveh tednih potekalo več aktivnosti, ki so zanimive za tiste vaše občane, ki delujejo na področju lesno-predelovalnega podjetništva in na turističnem področju.

Gre za projekta ''Bogastvo narave'' in ''Uporabimo lokalni les''.

Pri prvem aktivnosti gre za sklop 5 izobraževanj za pridobivanje znanj za nove lesene produkte (za obrtnike/podjetnike, dijake lesarstva, rokodelce, ...) pri drugi pa turistično izobraževanje za interpretacijo naravne dediščine.

Sodelovanje v vseh dogodkih je vaše občane brezplačno.
 
Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj

 

1. IZOBRAŽEVANJA ZA PREDELAVO IN ZAŠČITO LESA TER UPORABO ZA VISOKOKAKOVOSTNE IZDELKE IN KONSTRUKCIJE

V okviru operacije Uporabimo lokalni les so vsi obstoječi/bodoči podjetniki oz. obrtniki, dijaki, rokodelci z lesno-predelovalnega področja vabljeni k udeležbi na sklop gozdno-lesarskih izobraževalnih delavnic na teme Predelava in zaščita lesa ter njegova uporaba za visokokakovostne izdelke in konstrukcije. Potekale bodo med 8. in 15.9.2020 v Kranju, Tržiču, Preddvoru in Radovljici.

V okviru sklopa izobraževanj se lahko udeležite naslednjih 5 delavnic:

Sodelovanje v vseh izobraževanjih je brezplačno,  saj se izvajajo v okviru LAS Gorenjska košarica in so sofinancirane s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije. Udeleženci so lahko z območja 14 občin LAS Gorenjska košarica.

Zaradi omejenega števila udeležencev pa je obvezna predhodna prijava.

Udeleženci dobijo ob zaključku potrdilo o udeležbi na izobraževanju.

Za koga so izobraževanja še posebno zanimiva?

Vključevanje v izobraževanja bo še posebno zanimivo za:

·         obstoječe ali bodoča lesna podjetja/obrtnike, rokodelce, oblikovalce in ljubitelje, ki se ukvarjajo z obdelavo lesa in proizvodnjo lesenih izdelkov.

·         za mlade oz. dijake/študente, ki v kreativni&inovativni predelavi lesa vidijo svojo priložnost in delavno mesto,

·         za lokalne skupnosti, ki jih za svoje gradnje in notranjo opremo zanimajo okolju in zdravju prijazni ter privlačni izdelki iz lokalnega lesa.

·         lastnike gozdov in njihova združenja;

·         gozdno-lesna podporne strokovne in poslovne institucije;

Prijava in več informacij: Uroš Brankovič (, 040 303 752), Jana Vilman (, 040 229 079)

Lesarske delavnice-Vabilo.pdf

 

2. IZOBRAŽEVANJE ZA INTERPRETACIJO NARAVNE DEDIŠČINE

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabi na praktično turistično izobraževanja z naslovom Nove doživljajske oblike interpretacije naravne dediščine, s poudarkom na vodni naravni dediščini. Predavatelj bo Marko Slapnik iz Nature-Etno Alp, izkušenj strokovnjak s področja interpretacije. 

Izobraževanje bo v treh delih potekalo v Tržiču v petek, 11.septembra in na Jezerskem v soboto, 12.septembra.

Aktivnosti so za udeležence BREZPLAČNE, saj se izvajajo v okviru LAS Gorenjska košarica in so sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije.

Rok za prijavo je 10.september 2020. Več o vsebinah in poteku izobraževanja ter načinu prijave najdete v priloženi priponki. Kontaktirate nas lahko tudi na info@ctrp-kranj.si ali GSM: 040 303 752 (Uroš).

Izobraževanje-Vabilo-September2020.pdf