Restavracija Julijana vabi z butično kulinarično izkušnjo, vredno nagrade Michelin

15.07.2020 | Novice

Bled ni le kraj neprecenljivih naravnih lepot, ampak popolno mesto za brezskrben oddih, kjer ne manjka priložnosti tudi za vse kulinarične navdušence. Svoja vrata v petek, 17. julija, odpira tudi Restavracija Julijana, ki jo najdete v pritličju Grand Hotela Toplice, s čudovito teraso ob najlepšem delu Blejskega jezera. Butična restavracija sprejme 20 gostov, prav tolikim pa lahko postrežejo na terasi restavracije. Gurmanske kreacije v Restavraciji Julijana nastajajo pod taktirko chefa Simona Bertonclja, pod njegovim kreativnim vodstvom pa je restavracija   po klasifikaciji Gault&Millau prejela  3 kape in prestižno priznanje The Plate Michelin, za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok.

restavracija-julijana-1© Sava hoteli Bled

»Moj način kuhanja sledi vodiču francoske kuhinje, ki prisega na kakovostne sveže sestavine in močne, poudarjene okuse, in morda je ravno to pretehtalo pri odločitvi, da so Michelinovi strokovnjaki Restavraciji Julijana podelili nagrado The Plate Michelin. Njihov opis izkušnje obiska pri nas so povzeli z »mediteransko, sveže in elegantno«, kar je priznanje za nas, da sledimo trendom in se obiskovalcem trudimo ponuditi konstantno kakovostne jedi,« pravi chef Bertoncelj in nadaljuje, da pri tovrstnem priznanju ne gre le za kulinariko. »V 60 odstotkih ocenjujejo hrano, ostalih 40 odstotkov pa doprinesejo še postrežba, lokacija, ambient, torej celostna izkušnja obedovanja v določeni restavraciji,« pravi in dodaja, da je ponosen, da so strokovnjaki prepoznali njihovo delo v Restavraciji Julijana, obenem pa je nagrada tudi odgovornost za naprej.« Michelinova nagrada namreč ni nagrada za življenjsko delo, ampak za obdobje dela 12 mesecev.  »Pomembno je, da ne zaspimo na lovorikah, ampak vsake tri mesece predstavljamo nove sezonske jedilnike, skrbimo, da so naše sestavine vedno sveže in najboljše kakovosti, naša postrežba pa brezhibna,« je prepričan.

restavracija-julijana-2© Sava hoteli Bled

V Restavraciji Julijana pri sestavi jedi uporabljajo vse delikatese, ki sodijo v restavracije višjega ranga. »Med njimi ne smejo manjkati recimo kaviar, gosja jetra, račja jetra in boljši deli govedine. Pomembni so seveda tudi vrhunski produkti lokalnih proizvajalcev, od sveže lokalne zelenjave in mlečnih izdelkov, do prvovrstnih postrvi lokalnega rejca,« razloži Simon Bertoncelj.  Navdihe pri sestavi krožnikov chefi pogosto iščejo na izobraževanjih v tujini, kjer spoznavajo nove trende, si širijo obzorja in se učijo od najboljših.  »Sam recimo rad obiščem prijatelja chefa v Nemčiji, ki je tudi sam prejemnik dveh Michelinovih zvezdic, idejo prinesem domov in nato z ekipo kreiramo po svojih občutkih in preizkušamo različne kombinacije. Gre za skupinsko delo, vsak prispeva svoj navdih in potem skupaj izberemo najboljšo jed, ki jo uvrstimo na jedilnik. Pomembno je, da vsako idejo dodelamo in prilagodimo okolju, v katerem živimo. V restavracij Julijana nam to na podlagi nenehnega izobraževanja in dolgoletnih izkušenj očitno odlično uspeva, saj gosti odidejo navdušeni nad skladnostjo okusov jedi, pa naj gre za tri ali sedem hodov,« prizna.

Restavracija Julijana bo odprta vsak petek, soboto in nedeljo, svoj prostor na edinstveni kulinarični izkušnji na obali romantičnega Blejskega jezera pa si lahko zagotovite tukaj.

Menu