Srečanje blejskih sobodajalcev

01.07.2020 | Novice

Na tokratnem srečanju sobodajalcev na Bledu v organizaciji Turističnega društva Bled smo obravnavali najbolj aktualne teme pred ponovnim zagonom poletne turistične sezone kot so uvedba turističnih bonov, higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in turistično kartico Julijska Alpe.

Način sprejema in unovčenja turističnih bonov so predstavili Eva Štravs Podlogar z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Peter Grum, namestnik generalnega direktorja FURS in strokovni sodelavki FURS, ki so natančno obdelali celoten postopek in na koncu odgovorili na številna vprašanja sobodajalcev.

Ker se predstavniki NIJZ srečanja niso mogli udeležiti, smo higienska priporočila in navodila za pripravo in čiščenje apartmajev in sob povzeli po priročniku Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma, ki ga je pred kratkim izdala Slovenska turistična organizacija in je v celoti dostopen na njihovi spletni strani. V nadaljevanju je Maja Pančur s Turizma Bled predstavila letošnjo kartico gosta Julijske Alpe, ki jo bodo lahko dobili vsi gostje, ki bodo na Bledu bivali najmanj 2 noči. Kartica je bila uvedena lansko leto kot kartica mobilnosti, v letošnjem letu pa je postala tudi kartica ugodnosti.

V avli Festivalne dvorane so se predstavili številni ponudniki različnih aktivnosti za goste, večina njih je tudi vključena v kartico gosta.

Če ste srečanje zamudili, si predstavitve lahko ogledate na spletni strani Turističnega društva Bled na povezavi https://td-bled.si/blog-sl/srecanje-sobodajalcev-2020/, prav tako pa ga je posnela tudi blejska televizija in je v celoti na ogled na YouTube kanalu.