Srečanje turističnega gospodarstva 2020

11.06.2020 | Novice

DSC07579© Maja Pančur

V sredo, 10. junija, je Turizem Bled organiziral redno letno srečanje turističnega gospodarstva Bleda. Osrednja tema je bila seveda situacija po epidemiji in postavljanje turizma na novo.

Osrednja govornica je bila Miša Novak, direktorica podjetja Alohas, ki se ukvarja s trajnostnimi rešitvami v turizmu. V prispevku z naslovom Čas za RESET – turizem v luči aktualnih razmer, je predstavila sedanje stanje v panogi in pomembne usmeritve za naprej. Osrednje sporočilo prispevka je bilo, da sta trajnostni razvoj in sodelovanje na destinaciji ključ do uspeha. Zavedanje in spoštovanje naravne in kulturne dediščine, lokalnega prebivalstva, dodana vrednost pri produktih, manj je več, so tisti atributi, ki bodo zagotovili najprej preživetje potem pa tudi razvoj panoge.

Turizem Bled je predstavil novosti pri kartici Julijske Alpe: Bled, vključevanje v promocijske in trženjske aktivnosti v projektu Slovenske turistične organizacije Zdaj je čas. Moja Slovenija ter aktivnosti digitalnega marketinga.

Kot primera dobre prakse so izpostavili Vilo Special in Penzion Berc. Gašper Špec in Miha Berc sta predstavila uspešni zgodbi svojih hiš in jasno poudarila, da sta samo kakovost ponudbe in storitve ter oseben stik z gosti tisto, kar na koncu prinese željen rezultat. 

Romana Purkart

PPT - 10.6.2020 - Srečanje blejskega turističnega gospodarstva - skupna.pdf

SREČANJE blejskega turističnega gospodarstva - Čas za reset - Misa Novak ALOHAS.pdf