Odpirajo se informacijski centri Triglavskega narodnega parka

10.05.2020 | Novice

Obveščamo vas, da bodo Info mesta Triglavskega narodnega parka: Informacijsko izobraževalno središče Dom Trenta, Center Triglavskega narodnega parka Bohinj in Infocenter Triglavska roža Bled odprta od ponedeljka, 11. maja 2020 dalje, po posebnem odpiralnem času od 10. do 14. ure, vse dni v tednu.  (POSODOBITEV: Infocenter je trenutno odprt vsak dan od 9. do 17. ure)

Obiskovalcem bodo na voljo  informacije, obisk trgovine je zaenkrat mogoč v zelo majhnem delu, obisk razstav pa do nadaljnjega ni mogoč. 

O spremembah odpiralnih časov in dostopnosti razstav vas bomo obveščali sproti z informacijami, ki jih najdete na spletni strani www.tnp.si in na družabnih omrežjih Triglavskega narodnega parka. 

Obiskovalcem in tudi zaposlenim želimo v prvi vrsti zagotoviti varnost, zato prosimo vse, ki nas boste obiskali, da upoštevate navodila, navedena ob vhodu v info mesto, in navodila, ki jih podajo informatorji. Veselimo srečanja z vami. 

Obiskovalce Triglavskega narodnega parka na prostem pa naprošamo, da upoštevajo odloke pristojnih institucij na spletni strani www.gov.si. Obiskovalcem priporočamo, da se odločajo za obisk lažjih poti, saj so v gorah še vedno zimske razmere. Gorska reševalna zveza bi morala reševanje v času epidemije opravljati v posebnih pogojih, prav tako pa je zdravstven sistem v tem času zelo obremenjen. Kot opozarjajo na Planinski zvezi Slovenije www.koronavirus.pzs.si na planinskih poteh velja še posebna previdnost zaradi stanja poti, saj so le-te ponekod zaradi posledic zime in zaradi erozije lahko poškodovane. 

Tudi v času epidemije ne pozabimo, da smo obiskovalci gostje čudovite, a občutljive narave, ki naj tudi po vašem obisku ostane nespremenjena. Več o pravilih ravnanja: https://www.tnp.si/sl/obiscite/o-parku/bonton/.

Služba za stike z javnostmi Triglavskega narodnega parka