Obnovljena in nova varovala na pohodniških poteh

25.03.2020 | Novice

483_1584957495_bn-t-potimalaosojnica© Martin Šolar

Dobra novica v času epidemije! V februarju in na začetku marca so novo podobo dobile najbolj priljubljene pohodne poti na Bledu. Epidemija bo enkrat zaključena, takrat nas bodo pričakale novo urejene poti!

Skladno s prioritetnim programom del na pohodniških poteh so bila izvedena nujna in prednostna dela na varovalih na nekaterih odsekih poti na Straži, Mali Osojnici in Ojstrici. 

Dela so pod nadzorom zunanjega strokovnega sodelavca Turizma Bled Martina Šolarja izvedli markacisti Planinskega društva Jesenice z licencami za republiško tehnično ekipo Planinske zveze Slovenije. 

Na Straži so na delu pod Želeško Stražo na odseku Riklijeve fitnes promenade popravili nekatere stope in lesene stopnice na stezi, odstranili so polomljene dele lesene ograje, izdelali nove ter zamenjali stara, nestrokovno izdelana varovala z jeklenicami.

Na dostopni stezi na vzhodnem pobočju  Male Osojnice so popravili stope in lesene stopnice na stezi, prav tako izdelali nove in zamenjali stara, nestrokovno izdelana varovala z jeklenicami ter dodatno pričvrstili ograje ob kovinskih stopnicah. 

Tudi Ojstrica je dobila nova varovala z jeklenico.

Martin Šolar