Preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa

14.03.2020 | Novice

Vse sveže informacije bodo objavljene sproti na spletni strani Mojaobčina.si.

Zaprta občina in redarstvo

Župan Občine Bled, Janez Fajfar, je izdal odredbo o preventivnih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa, in sicer sta od danes naprej za stranke zaprta občina in redarstvo.

Kot je zapisal župan Janez Fajfar, naj občani in občanke ne hodijo na občino in na redarstvo, ampak naj vse urejajo po telefonu ali po elektronski ali navadni pošti. Ukrep velja do preklica.

Zaprti informacijski centri TNP

Vodstvo Triglavskega narodnega parka je izdalo odredbo, s katero danes zapirajo vsa informacijska središča parka, tudi Triglavsko rožo Bled. Ukrep velja do nadaljnjega.

Zaprt informacijski center TD Bled na promenadi

Info center na Jezerski promenadi, s katerim upravlja TD Bled, bo od jutri naprej zaprt.

Zaprti upravna stavba Infrastrukture in Ledena dvorana

Do nadaljnjega sta zaprta tudi upravna stavba Infrastrukture Bled in Ledena dvorana. V upravni stavbi je zaprta tudi sprejemna pisarna, prav tako je zaprt center ponovne rabe Škart. Do nadaljnjega ne bo odvoza kosovnih odpadkov in zelenega odreza, redno tedensko pobiranje smeti za enkrat poteka nemoteno.

Zaprta so javna stranišča

Javno podjetje Infrastruktura Bled je zaprlo javna stranišča, saj ne more zagotavljati predpisanih higienskih pogojev v straniščih. Obiskovalci so namreč odtujili vsa razkuževalna sredstva, ki so bila na voljo.

Odpovedane so številne prireditve in dogodki.

Zaprte so knjižnice

Iz knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica so sporočili, da so od petka, 13. marca 2020, do nadaljnjega zaprte vse knjižnice. Kot so zapisali, ni bojazni, da bi tisti, ki imajo gradivo doma, zato morali plačati zamudnino. Opozorili so tudi, da lahko preko portala cobiss bralci dostopajo tudi do e-knjig in si jih izposodijo.

Od ponedeljka naprej zaprta Festivalna dvorana Bled in Blejski grad

Iz Zavoda za kulturo Bled so sporočili, da s ponedeljkom zapirajo vrata obeh objektov, s katerima upravljajo, torej Blejskega gradu in festivalne dvorane.

Blejski hoteli zapirajo vrata

Blejski hoteli sledijo navodilom Vlade RS in strokovnjakov ter zapirajo svoja vrata. Tako so že ali pa bodo od ponedeljka, 16. marca, zaprti: Lovec, Kompas, Gril restavracija in pub, Astoria, Ribno, Bled Rose, Rikli, Savica in Toplice.

Dejavnosti v kulturnih domovih v občini odpovedane

Vse dejavnosti v kulturnih domovih, od prireditev, do srečanj, vadb in podobno, so odpovedane.

Koča na Taležu je zaprta.

Od ponedeljka, 16.3.3030, bosta zaprta vrtec in osnovna šola Bled.

Obvestilo evangelijske cerkve Logos Bled

EVANGELIJSKA CERKEV LOGOS BLED skladno z ukrepi vlade Republike Slovenije, ki je 12.3.2020 na predlog NIJZ razglasila epidemijo, obvešča vernike in obiskovalce, da so vsa bogoslužja, verouk in ostale cerkvene aktivnosti do preklica odpovedane.

Vernike pozivamo k doslednemu upoštevanju navodil pristojnih glede preprečevanja širjenja koronavirusa (SARS-CoV-2), ki povzroča bolezen COVID-19.

Nadaljnja obvestila in informacije lahko dobite na Uradu EvC Logos Bled. (040 211 700)

Vernike spodbujamo k osebni pobožnosti, molitvi on branju Svetega pisma. Ohranimo Božji mir in zaupanje v Boga.

Upravni odbor Evangelijske cerkve Logos Bled

 

Poziv župana občine Bled

Spoštovani občani in občanke občine Bled!

Pozivam vas, da glede epidemije koronavirusa dosledno upoštevate navodila in priporočila strokovnjakov in Vlade Republike Slovenije, ki so jih izdali za preprečevanje širjenja okužbe.

Vsem pozivom se pridružuje tudi Občina Bled. Šole in vrtci so zaprti, mnogi delodajalci so upoštevali navodila in svojim zaposlenim odredili delo od doma. Poudarjam, da je pomembno, da se vsi zavedamo, da je treba epidemijo jemati zelo resno in da le s svojim odgovornim vedenjem do sebe in do drugih lahko preprečimo, da bi virus odšel izpod kontrole, kot se je to zgodilo v sosednji Italiji.

Apeliram na vse starše, naj bodo, če je to le možno, s svojimi otroki doma, ti pa naj se ne družijo z drugimi otroki. Za vse nas je v tem trenutku pomembno, da ne iščemo stikov z drugimi ljudmi, da ne hodimo v trgovine, če to ni nujno potrebno, pač pa ostanemo doma. Samoizolacija je po mnenju strokovnjakov skupaj s pravilno in povečano higieno najboljši ukrep za preprečitev širjenja virusa.

Na Bledu so zaprte številne institucije, odpovedane so vse prireditve, več informacij najdete na spletnih straneh mojaobcina.si/bled, bled.si in e-bled.si ter na pripadajočih družabnih omrežjih.

Čas, ki ga bomo preživeli vsak zase, bomo z druženji lahko obilno nadoknadili potem, ko se bodo razmere umirile.

Srečno!

Vaš župan, Janez Fajfar

 

Prosimo, da se zaradi lastnega zdravja in zdravja drugih držite navodil NIJZ ter pravilne higiene kašlja in nasvetov za umivanje rok, da čim prej zajezimo širjenje bolezni.

kaselj2

roke1