PRESTAVLJENO: Predstavitvena vožnja avtobusa Hop-On Hop-Off

21.02.2020 | Novice

Zaradi sprejetih ukrepov o prekinitvi socialnih stikov ob epidemiji koronavirusa in širjenju bolezni COVID-19, bomo študijsko turo Hop-On Hop-Off avtobusa, napovedano za 25. 3. 2020 prestaviti na kasnejši termin.

O novem datumu študijske ture vas bomo pravočasno obvestili.

 

Tudi letos bodo gostom, obiskovalcem ter domačinom Bleda, Žirovnice, Radovljice in okolice v času glavne turistične sezone na voljo štiri smeri avtobusov Hop-On Hop-Off, ki obiskovalcem omogočajo celovito izkušnjo odkrivanja skritih kotičkov okolice Bleda v spremstvu ali skozi vodenja lokalnih prebivalcev. 

Torkov avtobus bo z Bleda popeljal v Radovljico, Kamno Gorico in Kropo in bo tudi letos vozil skozi Lipniško dolino. Vsako sredo v juliju in avgustu se bodo gostje lahko popeljali v dolino Završnice in spoznali vasi pod Stolom, četrtkov avtobus bo vozil na Brezje, v Mošnje in Begunje ter tudi letos naredil okljuk do doline Draga, v petkih pa bo ponovno vozil tudi Hop-On Hop-off avtobus med Bledom in Tržičem.

Promocijska vožnja bo letos v Žirovnico, kjer obiskovalci lahko spoznajo literarno-čebelarsko Pot kulturne dediščine Žirovnica in zeleno zavetje doline Završnica. Prvi postanek bo v Prešernovi Vrbi, kjer si bomo ogledali prenovljen galerijski del domačije in spoznali vsebine, ki so privlačne tudi za tuje obiskovalce. Sledila bo vožnja do Žirovnice, kjer bomo obiskali Čopovo rojstno hišo in se skozi igrano-dokumentarni film podali na potep po ostalih muzejskih hišah v občini Žirovnica ter spoznali možnosti za preživljanje prostega časa, ki jih ponujajo vasi pod Stolom. V Žirovnici bomo obiskali tudi mikro pivovarno Carniola in druženje zaključili v dolini Završnice; skozi Rekreacijski park Završnica se bomo sprehodili do bara Zavrh, se spoznali s turistično in gostinsko ponudbo, ki jo dolina ponuja v poletnih mesecih in tudi kaj toplega prigriznili.

Dolina Zavrsnice arhiv ZTK© Arhiv ZTK Žirovnica

Predstavitvena vožnja avtobusa Hop-On Hop-Off bo v sredo, 25.marca. Odhod avtobusa bo ob 10.00 izpred hotela Rikli Balance (depandansa Savica), postanek na AP Lesce ob 10.10 , AP Radovljica 10.15. Predviden povratek na Bled ob 13.30 (AP Radovljica 13.15, AP Lesce 13.20).

Priporočljiva je športna oz. pohodniška obutev.
Prijave sprejemajo do petka, 20.marca na

Prešerno povabljeni!
ZKT Žirovnica