Čebelji pustni karneval na Bledu

20.01.2020 | Novice

Pustovanje na Bledu (65)© Miro Zalokar

V nedeljo, 23. februarja, bo na Bledu potekal 2. čebelji pustni karneval, ki ga organizira Turizem Bled v sodelovanju z Čebelarsko zvezo Slovenije. Tema letošnje pustne povorke so kranjske čebele - sivke, čebelarstvo in vse kar je povezano s to koristno žuželko!

Kakor koli čebela pa ne skrbi le za to, da naša polja obilno obrodijo – skrbi tudi za naše zdravje. Sloves slovenskega čebelarstva in svoje znanje pa je že sredi 18. stoletja v svet ponesel Anton Janša, pionir sodobnega čebelarstva, ki prihaja iz Breznice, vasice nedaleč stran od Bleda. Po zaslugi prizadevanj slovenskih čebelarjev vse od leta 2017 na njegov rojstni dan, to je 20. maja, praznujemo svetovni dan čebel.

Sodelovanje na pustni povorki pomeni priložnost za druženje in odlično promocijo našega čebelarstva ter vašo predstavitev javnosti. Vabimo vas, da motivirate in organizirate skupine in se v čim večjem številu udeležite letošnje čebelje pustne povorke. Udeležba blejskih klubov in društev bo tudi tokrat štela pri prijavah na nekatere razpise.

Zbor mask bo med 14:00 in 14:30 pri Infrastrukturi Bled, od koder bo povorka nadaljevala pot čez Bledec na Jezersko promenado, kjer se bodo maske prvič predstavile gledalkam in gledalcem, zatem pa sledi druga predstavitev mask na spodnji ploščadi Trgovskega centra Bled ter čebelarsko obarvana pustna zabava s skupino Calypso.

Turizem Bled sprejema prijave skupin do vključno 17. februarja po elektronski pošti na naslov mateja.vilman@visitbled.si, informacije o pustnem karnevalu pa so na voljo na telefonski številki 045 780 500.

Ob prijavi je potrebno navesti:

Vsi člani pravočasno prijavljenih skupin bodo prejeli bon za pustni krof in čaj, sladkan s slovenskim medom višje kakovosti.

Vabljeni k udeležbi in soustvarjanju pravega pustnega vzdušja na Bledu! Pridne kranjske sivke pa bodo poskrbele za sladkanje z medenjaki.