Pridružite se turistični družini, postanite licencirani regionalni turistični vodnik

16.10.2019 | Novice

Iščete dodatna znanja?
      Vas zanimata naravna in kulturna dediščina?
      Ste dober govorec?
      Radi nastopate?
 

Ponovno vam ponujamo možnost, da nadgradite svoja znanja in z njimi samozavestno nastopate na trgu. Usposabljanje in izpit za regionalnega turističnega vodnika po Julijskih Alpah je prava priložnost za vas!

Konzorcij partnerjev s področja Julijskih Alp, ki ga sestavljajo:
Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Triglavski narodni park, Javni zavod za turizem Dolina Soče, Občina Jesenice, Turizem Bled, Turizem Bohinj, Turizem Kranjska Gora,  Javni zavod Turizem in kultura Radovljica ter Zavod za turizem in kulturo Žirovnica,
pripravlja usposabljanje in izpit za regionalne turistične vodnike po Julijskih Alpah, ki bo potekal v dveh delih – predvidoma jeseni in pozimi 2019 ter spomladi 2020.
Več  kot 20-letno tradicijo izvajanja tečajev smo vsebinsko nadgradili in jo uspešno izvedli. Na povezavi je lanski Program, v letošnji izvedbi bo zelo podoben.

Skupna dolžina usposabljanja obsega:
   40 ur (prvi del - jesen 2019) in 
   54 ur (drugi del – zgodnja pomlad 2020) 
   = 94 ur + 6 ur praktičnih vaj.

Prijavo lahko pošljete na elektronski naslov iztok.sila@vgs-bled.si in obvestili vas bomo o pričetku usposabljanja. Vse informacije bodo objavljene tudi na tej spletni strani.

Pogoji za prijavo:
   - Najmanj V. stopnja izobrazbe
   - Znanje vsaj enega tujega jezika, prednost imajo kandidati z dokazanim znanjem več tujih jezikov
   - Zaradi kakovostne izvedbe praktičnega dela lahko na usposabljanje sprejmemo največ 24 udeležencev, teoretični del lahko obiskuje več slušateljev, saj se lahko odločite, da na izpit ne greste.

Cena usposabljanja znaša 485 EUR (z DDV), in vključuje:
Predavanja po programu, teoretični in praktični izpit, eno ponavljanje teoretičnega dela izpita, izdelavo potrdila o opravljenem tečaju, izdelavo izkaznice za turističnega vodnika po Julijskih Alpah in vodenje registra za turistične vodnike JA s strani VSŠ Bled
 

Predviden začetek usposabljanja: november 2019.

Lokalnim turističnim vodnikom, ki so svojo licenco pridobili po »starem« programu, omogočamo dopolnitev licence v regionalno (s Posočjem).

Program (za prejšnjo sezono, datumi in morebitne spremembe še sledijo)
Prijavnica - regionalni turistični vodnik
Prijavnica - dopolnitev licence za lokalne vodnike v regionalno

Vabilo v PDF