Challenge Family triatlon tekmovanje

11.09.2019 | Novice

Slovenski triatlonci bodo lahko v sezoni 2020 nastopili tudi na večdnevni prireditvi CHALLENGE FAMILY triatlonske serije.

Posebnost Challenge Family tekmovanj je, da ni najpomembnejši zgolj osrednji dogodek, to je tekmovanje na srednji ali dolgi razdalji triatlona, ampak je pomemben večdnevni tekmovalni vikend, na katerem lahko cela družina najde sebi primerne aktivnosti.  

Za glavno tekmovanje je predviden srednji triatlon za posameznike, istočasno tudi za nastope štafet, kjer se trije tekmovalci spopadejo vsak s svojo disciplino. Posebnost slovenske verzije bo tekmovanje v Akvabiku, kjer tekmovalci opravijo plavanje in kolo ter zaključijo brez teka.

Challenge Bled – Slovenia triatlon 2020 bo potekalo 17. 5. 2020 in bo obsegalo plavanje iz Velike Zake okoli otoka in proti Mali Zaki. Nato bodo triatlonci odkolesarili mimo Pristave proti Bohinju, se povzpeli na Pokljuko in spustili nazaj na Bled.

Zaradi pričakovane relativno velike udeležbe, tako tekmovalcev, kot spremljevalcev, bo potrebna ponudba turističnih prenočitvenih  kapacitet tudi v sosednjih občinah – Bohinj, Gorje, Radovljica, Jesenice.

Na internetni strani https://challenge-bled.com/najdete več informacij o dogodku, ponudbi, ideje za izlete ipd. Vabljeni tudi k ogledu dveh predstavitvenih videov https://www.youtube.com/channel/UCkefrSPI-Dbu7X7Mb7_4YvA ter predstavitve na socialnih medijih - https://www.facebook.com/Challenge-Bled-101605921195050/.  

Prijavnico za udeležbo najdete na internetni strani https://app.lap.io/event/2020-challenge-bled-slovenia. Do 31.8.2019 je cena prijavnine za vsa tekmovanja najnižja (srednji triatlon individualno, štafetno, akvabike, jutranje plavanje, opoldanski akvatlon, večerni tek). Klubi in skupine z 10 ali več udeleženci prejmejo posebni popust za prijavo. Spisek tekmovalcev pošljite na naslov miro.kregar@siol.net in prejeli boste promocijske kode za popust, vsi prijavljeni do 31.8.2019 pa boste prejeli tudi T shirt majice.