Obišči & razišči: Edinstvena Dovžanova soteska in mesto Tržič

Pirci druzina Obcina Trzic Matej Meglic© Matej Meglič, TPIC Tržič

Bled - Dovžanova soteska - Tržič - Bled

Vsak ponedeljek v juliju in avgustu.

V družbi lokalnega vodnika odkrijte skrivnosti edinstvene Dovžanove soteske ter spoznajte bogato kulturno dediščino in zgodbe iz obrtniškega mesta v objemu Karavank.

Na sprehodu po slikoviti Dovžanovi soteski vam bo lokalni vodnik razkril njeno izjemno geološko bogastvo. Nadaljevali boste z ogledom starega mestnega jedra Tržiča nižje v dolini, ki ga je zaznamovala bogata obrtniška preteklost.

Dovžanova soteska© Jošt Gantar, TPIC Tržič

Izlet pričenjate v Dovžanovi soteski – slikoviti dolini z izjemnim geološkim bogastvom, kjer vam bo lokalni vodnik razkril čudovito zgodbo o nenavadnih živih bitjih in spreminjanju okolij v daljni geološki preteklosti.

Polni novih spoznanj se boste odpeljali v tržiško mesto jedro. Tam vas pričaka zmaj iz petelinjega jajca, ki je po legendi kriv za nastanek današnjega Tržiča. Poleg te legende boste v družbi lokalnega vodnika
spoznali še zgodbe o čevljarjih, nogavičarjih, usnjarjih, barvarjih in kovačih, ki so v cvetočem obrtniškem mestu za svoje delo izkoriščali vodno silo Mošenika in Tržiške Bistrice ter bližino živahne trgovske poti preko Ljubelja.

Po vodenem ogledu mesta si v zanimivem ambientu nekdanje usnjarne ob plačilu vstopnice lahko ogledate še sodobno prenovljeni Tržiški muzej, ki je s svojimi interaktivnimi razstavami obrti in Slovenskim smučarskim muzejem zelo zanimiv za odrasle in otroke ali pa se v ambientu Kurnikove hiše, najstarejše hiše v mestu, preizkusite v peki tržiške flike (kruhova pogača s smetano in kumino) in poskusite dobrote iz »svinjskih nebes«.

Z lokalnim vodnikom si boste ogledali:

Ob poti lahko obiščete še:

Tržiški muzej© Jošt Gantar, TPIC Tržič

Cena dnevne vozovnice: 25 €, otroci do 10. leta brezplačno. Brezplačno s kartico ugodnosti Julijske Alpe: Bled in Julijske Alpe: Radovljica.

Odhod z Bleda ob 9.00, povratek na Bled ob 14.45.

Izlet vključuje hojo po naravnih poteh in je zato priporočena športna obutev. 

Več informacij >