Winter bathing in Lake Bled and breathing classes with Emil Ledenko

24.02.2024  /  11:00h  /  Grand Hotel Toplice bathing area  / 

 Add to calendar

©

 

Zimsko kopanje z Emilom Ledenkom

DIHALNE VAJE IN ZIMSKO KOPANJE Z EMILOM LEDENKOM

Emilu Ledenku je bilo poslanstvo že zaradi samega priimka položeno v zibelko. Pri premagovanju življenjskih izzivov je naletel na Wim Hof metodo, ki ga je takoj navdušila. Vedel je, da se rešitev za premagovanje izzivov skriva izven cone udobja, zato se je s pomočjo zavestnega dihanja naučil presegati odpore in premagovati strahove, hkrati pa sta se začela izboljševati njegovo splošno počutje in zdravstveno stanje. Svoje življenje je posvetil raziskovanju vpliva različnih dihalnih tehnik in ledene vode na zdravje in dobro počutje, z rednim in vztrajnim izvajanjem dihalnih vaj, mrzlih prh ter ledenih kopeli pa je povsem spremenil življenje in pridobil neprecenljive izkušnje. To znanje zdaj deli z vsemi, ki si tega želijo.

Na dogodku Zimsko kopanje bo Emil Ledenko udeležence skozi vaje zavestnega in pravilnega dihanja pripravil na kopanje v hladnem jezeru in jih vanj pospremil na pravilen in varen način. Dihalne vaje se bodo izvajale v dvorani Grand Hotela Toplice.

Emil Ledenko© Emil Ledenko

 

OGREVANJE SPARTAN

Spartan Race Slovenija že četrto leto deluje v Sloveniji z eno izmed najtežjih tekem z ovirami na svetu, Spartan Race. V tem času so organizirali tri tekmovanja, na katerih se je preizkusilo več kot 4.000 tekmovalcev. Maja se v Slovenijo Spartan vrača z novo lokacijo – rajski Bled bo poskrbel za idilično kuliso, raznovrsten teren od ravnine do strmih vzpetin in vode ter za nepozabno doživetje.

V sklopu dogodka bodo Spartan Race Slovenija najbolj pogumne obiskovalce, ki se bodo podali v mrzlo vodo, ogreli in psihično pripravili s Spartanskim pristopom. Izvedli bodo vaje za splošno ogrevanje celega telesa ter posebne vaje z uporabo rekvizitov, ki jih uporabljajo na Spartan Race tekmovanju. Ogrevanje bo potekalo na zunanjih površinah kopališča Grand Hotela Toplice.

Spartan Race© Spartan Race

 

JOGA S TAMARO MANOJLOVIĆ

Tamara je certificirana učiteljica joge, ki s svojim znanjem živi svoje poslanstvo in pomaga ljudem na poti do spremembe. Deluje pod lastno znamko Pot do spremembe. Sama pravi, da jo izpopolnjujejo zadovoljni tečajniki, ki uspešno spremenijo življenje na boljše.

Jogijsko prakso boste lahko preizkusili v sklopu dogodka. Tamara bo s pomočjo tehnik vizualizacije vsakemu udeležencu pomagala k premagovanju strahu. Praksa je namenjena tudi začetnikom, saj bodo asane prilagojene. Joga bo potekala ob elegantnem kopališču wellnessa Spa Luisa.

Tamara Manojlović© Tamara Manojlović

PROGRAM DOGODKA:

 

REGISTRATION FOR WINTER BATHING IN LAKE BLED:

 

KAKO DO PRIZORIŠČA ZIMSKEGA PLAVANJA?

Kopališče se nahaja tik ob Grand Hotelu Toplice, na vzhodni strani jezera. Avtobusna postaja Bled je od prizorišča oddaljena 800 metrov, zato velja spodbuda trajnostne udeležbe z javnim prevozom.

zimsko-plavanje-lokacija

 

IZBERITE EKSKLUZIVNI PAKET SAVA HOTELOV BLED ZA POPOLNO IZKUŠNJO

Paket 1: Vključuje vstop v notranji bazen in savne wellness Studia Luisa ter hrano in pijačo, s katero se boste pogreli (čaj in domači carski praženec). Cena paketa je 20,00 EUR na osebo.
Paket 2: Vključuje vstop v notranji bazen in savne wellness Studia Luisa. Cena paketa je 15,00 EUR na osebo.
Plačilo paketa se izvede na dan dogodka, na recepciji wellness Studia Luisa, v Grand Hotelu Toplice.

Studio_Luisa_03_GHT_Foto Jizelle Bautista_11 14.jpg© Jizelle Bautista

Lepo vabljeni na zimsko dogodivščino, kjer ne bomo postregli le z nepozabnimi doživetji, ampak tudi z gostinsko ponudbo toplih napitkov in sladkih prigrizkov.


Organised by:

Javni zavod Turizem Bled
Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled
T.: +386 (0)4 5780 500
E.:
W.: https://www.bled.si/