Blejska kartica - parkirna dovolilnica 2024/25

18.03.2024 | Novice

Imetnike Blejskih kartic opominjamo, da v mesecu aprilu preverijo veljavnost svojih dovolilnic za parkiranje. Velika večina dovolilnic namreč poteče v mesecu maju. Veljavnost lahko preverijo v svojem profilu na https://dovolilnice.e-bled.si

Veljavnost dovolilnic je 12 mesecev od datuma nakupa oziroma plačila.

Spletna aplikacija

Blejsko kartico ter dovolilnico za dostop na Blejsko promenado je možno pridobiti, podaljšati in plačati preko spletne aplikacije, ki je dostopna na naslovu https://dovolilnice.e-bled.si. V kolikor se pojavijo težave s prijavo v sistem ali bi potrebovali dodatno pomoč, vas prosimo, da nas kontaktirate na blejskakartica@bled.si ali telefonsko številko: 04 575 01 31, v času uradnih ur. 

Imetniki Blejske kartice, ki ste v preteklosti že podaljšali parkirno dovolilnico preko spletne aplikacije, s klikom na gumb "Prijava" vpišete vaš e-naslov in geslo, ki ste ga ustvarili pri prvi registraciji. V kolikor ste geslo pozabili, kliknite na ikono »Pozabljeno geslo«. Po prijavi v sistem kliknite na rdečo ikono »Podaljšaj ali spremeni«. Odprla se vam bo vloga za podaljšanje dovolilnice. Vlogo skrbno preglejte, vnesite morebitne spremembe ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo«.

Na vaš e-naslov boste v nekaj minutah prejeli predračun oziroma navodila za plačilo. Lahko se zgodi, da vaš elektronski ponudnik (npr. Gmail), predračun zazna kot vsiljeno pošto ali promocijo. Če po oddaji vloge ne prejmete elektronske pošte, najprej preverite različne zavihke.

Nakazilo lahko izvedete preko svoje spletne banke na transakcijski račun Občine Bled. Plačilo lahko izvedete tudi na pošti ali banki z obrazcem UPN. Šele ko bo plačilo obdelano, bo dovolilnica avtomatsko podaljšana. Na vaš e-naslov boste prejeli račun. Zaradi povečanega števila vlog se lahko podaljša čas obdelave. 

*Prometno dovoljenje: Prometnega dovoljenja ni potrebno prilagati, če registrska številka vozila ostane enaka. V kolikor se je registrska številka spremenila, je potrebno naložiti fotografije pripadajočega prometnega dovoljenja. 

*Menjava registrske številke: Če tekom leta zamenjate vozilo oziroma registrsko številko, lahko oddate novo vlogo (plačila za to dejanje ni potrebno izvesti) ali pa spremembo javite na . Zraven priložite tudi kopijo novega prometnega dovoljenja.

Novi kupci

Če še nimate Blejske kartice, na začetni strani spletne aplikacije izberite “Izpolni vlogo” za izdajo Blejske kartice. Izpolnite vlogo, priložite fotokopijo prometnega dovoljenja ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo«. Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo. Ko bo nakazilo obdelano, bo dovolilnica avtomatsko generirana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun. Po pošti vam bomo poslali Blejsko kartico, s katero boste lahko koristili možnosti uporabe parkomatov in javnih stranišč.

Dovolilnica za dostop na Blejsko promenado (potopni stebrički)

Obdobje veljavnosti dovolilnic za dostop na Blejsko promenado je od 1. maja tekočega leta do 30. aprila naslednjega leta. Imetniki, ki ne bodo pravočasno uredili podaljšanja dovolilnice za dostop na promenado, po 1. 5. 2024, ne bodo mogli upravljati potopnih stebričkov.

Če imate težave s prijavo ali oddajo vloge za dovolilnico za dostop na Blejsko promenado, vas prosimo, da nas kontaktirate na promet@bled.si.

Vir: Moja občina