Prometni režim v času gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu

21.02.2024 | Novice

 Prometni režim v času gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu

Danes, v sredo, 21. februarja, 2024, je v Infocentru Triglavska roža Bled potekala novinarska konferenca na temo prometnega režima v času gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu. Sklicatelj konference, investitor, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (v nadaljevanju DRSI), je navzočim predstavil potek prometnega režima.


Na konferenci so sodelovali Alojzij Boh, v imenu vršilke dolžnosti direktorja DRSI, Tomaž Willenpart, vodja Sektorja za investicije v ceste DRSI, Sandra Petan-Mikolavčič, vodja projekta DRSI, Tina Mali, nadzornica za gradnjo, podjetja DRI upravljanje investicij d.o.o., Vido Jagodic, direktor Gorenjske gradbene družbe, Anton Mežan, župan Občine Bled, Jože Sodja, župan Občine Bohinj in Danijela Mandeljc, podžupanja Občine Gorje.


Predstavnik investitorja, gospod Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste Direkcije RS za infrastrukturo, je navzočim predstavil prometni režim v času gradbenih del.


Promet bo potekal prek Betinovega klanca, vzpostavljena bo polovična zapora

Zaradi zahtevne izvedbe izgradnje krožnega krožišča na Betinu, bo med marcem in majem vzpostavljen spremenjen prometni režim. Polovični zapori bosta potekali v dveh fazah, predvidoma med 4. in 24. marcem 2024 ter med 2. in 21. aprilom 2024.


4. – 24. marec 2024: prva polovična zapora

Na zgornjem delu Betinovega klanca je med 4. in 24. marcem predvidena prva polovična zapora. Promet bo usmerjan semaforizirano izmenično enosmerno, v konicah oziroma v svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa. Zaradi morebitnih daljših zastojev so v Avsenikovem krožišču v Lescah (na izvozu AC) in v krožnem križišču na vstopu v severno obvoznico predvideni dodatni usmerjevalci prometa.


Obdobje med 24. marcem in 1. aprilom 2024

Od zaključka prve polovične zapore do začetka druge bo v vmesnem obdobju, med 24. marcem in 1. aprilom 2024 promet potekal dvosmerno, po desnem pasu obstoječe ceste v smeri Bleda in po novem delu v smeri Lesc.

 

2. – 21. april 2024: druga polovična zapora

Na spodnjem delu Betinovega klanca bo potekala druga polovična zapora, predvidena med 2. aprilom do zaključka del v tej fazi, ki je pričakovan do 21. aprila. Prometni režim bo enak kot v obdobju prve polovične zapore, torej izmenično enosmerno z dodatnimi usmerjevalci prometa. Od 21. aprila dalje bo promet preusmerjen na novozgrajeni del krožnega križišča (preko mostu) in bo potekal dvosmerno.


Izvajanje gradbenih del

Dela na gradbišču bodo potekala v svetlem delu dneva, predvidoma 12 ur, v nočnem času pa je predviden zgolj dovoz potrebnih materialov. V izogib zastojem na Bledu, je v smeri proti Lescam predviden daljši interval spuščanja vozil. Do konca maja bosta urejena tudi kolesarski in peš promet mimo gradbišča, po novozgrajenih površinah.


Iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo sporočajo tudi, da bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer dela v prvi fazi zaključena še pred 24. marcem in v drugi fazi pred 21. aprilom 2024.


V času gradbenih del prosimo za razumevanje in strpnost.