Na Conventi 120 razstavljalcev iz 16 držav ter 160 vabljenih gostov iz 31 držav

19.02.2024 | Novice

Ljubljana bo med 20. in 22. februarjem znova prizorišče poslovne borze Conventa, ki je že šestnajst let stičišče najboljših organizatorjev dogodkov med Helsinki in Istanbulom ter Milanom in Bakujem. Na letošnjem dogodku se bo 120 razstavljalcev iz 16 držav srečalo s 160 vabljenimi gosti iz 31 držav. Convento bo 20. februarja pospremil tudi dogodek Conventa Crossroads, dogodek za odločevalce, namenjen razpravi o gospodarskih, družbenih in regenerativnih učinkih industrije srečanj.

Conventa© Conventa 2023. Marko Delbello Ocepek za Convento.

Na dogodku Conventa Crossroads bod sodelovali odločevalci in upravljalci destinacij. Cilj je osvestiti odločevalce o pomenu industrije srečanj ter predstaviti primere dobrih praks in razloge za uspeh najboljših kongresnih destinacij. Dogodek bo tudi priložnost za pogovore o prihodnosti industrije srečanj. Udeležence bosta med drugim nagovorila minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter direktorica STO, mag. Maja Pak Olaj.

Conventa je največja poslovna borza industrije srečanj v Novi Evropi, h kateri že od samega začetka partnersko pristopa tudi Slovenska turistična organizacija (STO). Poslanstvo dogodka je ustvarjanje poslovnih priložnosti.

V sredo bosta na prizorišču dogajanja, Gospodarskem razstavišču, potekali novinarski konferenci v slovenskem in angleškem jeziku. Več o pomenu industrije srečanj za slovenski turizem bo ob tej priložnosti povedala vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi na STO, mag. Karmen Novarlič. Ob njej bodo nastopili tudi Gorazd Čad, so-ustanovitelj projekta Conventa, Jan Oršič, vodja kongresnega urada Ljubljana pri Turizmu Ljubljana, mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, ter Fredi Fontanot, direktor Zavoda-Kongresnoturistični urad.

Conventa© Marko Delbello Ocepek za Convento.

Eden od vrhuncev dogodka bo tudi letos podelitev nagrad za najboljše kongresne destinacije, prizorišča in posameznike Kongresna zvezda. Nagrade, ki veljajo za oskarje ali “Michelin zvezdice” industrije srečanj, bodo podeljene 21. februarja v Cankarjevem domu.

Dogajanje bo tudi sicer pestro in bo med drugim vključevalo SREČA-nje slovenskih snovalcev dogodkov ter Conventa Trade Bar. Celoten program lahko preverite na povezavi.

Vir: slovenia.info