ITB Berlin že trka na vrata

19.02.2024 | Novice

V nemški prestolnici se bo med 5. in 7. marcem odvila vodilna globalna turistična borza ITB Berlin, na kateri organizatorji pričakujejo kar 24.000 udeležencev. Borza je namenjena poslovni javnosti, na njej pa bo pod okriljem STO ponovno z obsežno predstavitvijo izpostavljen tudi slovenski turizem. Poudarek slovenske predstavitve bo na ponudbi umetnosti in kulture, posebej pa bo zasijala Nova Gorica, ki se bo skupaj z italijansko Gorico v letu 2025 ponašala z nazivom Evropska prestolnica kulture.

ITB Berlin

Več o predstavitvi Slovenije na ITB Berlin 2024 preberite na pristajalni strani na portalu Slovenia.info.

Spoznajte 25 destinacij in podjetij, ki bodo predstavljali svojo ponudbo na razstavnem prostoru I feel Slovenia: Turistično združenje Portorož, Zavod za turizem Šaleške doline, Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, Zavod za turizem Maribor, Turizem Ljubljana, Skupnost Julijske Alpe, Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, HIT Alpinea, Sava Turizem, Istrabenz Turizem, Terme Čatež, Unitur - Terme Zreče & Rogla, Terme Dobrna, Terme Krka, Terme Vivat, Feel Green Travel, Kompas Novo mesto, Kompas, Mtours, Palma, Relax Turizem, Javni zavod Ljubljanski grad, Postojnska jama, IGB in Kobilarna Lipica.

ITB Berlin

Nemčija je najpomembnejši tuji trg slovenskega turizma, na katerem smo v lanskem letu dosegli odlične rezultate z več kot 24-odstotno rastjo prenočitev glede na predkoronsko leto 2019.